ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Από την πρώτη τους προπόνηση μπορεί να διακρίνει κανείς ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν κι έχουν φιλοδοξίες για το επερχόμενο πρωτάθλημα της super league 2. Με μια ματιά, επίσης, στον τρόπο που τους υποδέχονται οι φίλαθλοι τους, μπορεί να διαπιστώσει και τον βαθμό της συσπείρωσής τους…

Προχθές το απόγευμα ξεκίνησε και η Νίκη Βόλου μέσα σε μια πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και με πολύ έντονη παρουσία του κόσμου της. Ετσι ολοκληρώθηκε ο “κυκλος” της έναρξης της προετοιμασίας εκείνων που φαίνεται ότι θα κινηθούν στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Είχαμε πρώτα τον Πανσερραϊκό που έρχεται φουριόζος, τον Ηρακλή (Τρίγλια) που επίσης στοχεύει την άνοδο, τη Λάρισα που μετά από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος συσπειρώνεται εκ νέου και βεβαίως τη δική μας Αναγέννηση που όπως και πέρσι διαθέτει ενέργεια και έχει δίπλα της και πάλι τον κόσμο της!

Αύτή η πεντάδα πληροί (μέχρι στιγμής) τις προδιαγραφές, να κινηθεί πρωταγωνιστικά στον βόρειο όμιλο! Απο κει και πέρα περιμένουμε τους “αγνωστους Χ” (Βέροια, Ξάνθη κλπ) ή κάποιες εκπλήξεις. Το κατα πόσο τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν, όπως γράψαμε και χθες θα το δούμε στο πεδίο. Δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο όπου φαίνονται και αξιολογούνται οι πάντες και τα πάντα…

Ακόμη και σ’ αυτό το διαβρωμένο (από πάσης πλευράς!) Ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, στο γήπεδο αποδίδεται σε γενικές γραμμές δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να κρυφτείς από κανέναν, ούτε να παρουσιάσεις κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είσαι.

Δεν παίρνει βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που αξίζει ο καθένας (παίζουν μπάλα οι εξωγενείς παράγοντες, τα σπρωξίματα, η τύχη και πολλά ακόμη), αλλά στα μάτια του κόσμου φαίνονται ολοκάθαρα τα πάντα!

Φέτος για παράδειγμα η Βέροια τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και με διαφορά στη βαθμολογική κατάταξη. Καλή ομάδα διέθετε. δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αλλά όλοι διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν καλύτερη αγωνιστικά ούτε από τη Λάρισα, ούτε από την Αναγέννηση, ούτε καν από τη Νίκη Βόλου!

Αποδείχθηκε με εμφατικό τρόπο και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ιδιαίτερα σε εκείνο το… μελαγχολικό απόγευμα του Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο όπου… φουρτούνιασε ο κάμπος με τα πέντε μποφόρ!!!

Τώρα για το ζήτημα της αβάντας, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τη νέα σεζόν. Τα… “μερομήνια” προβλέπουν ότι ο Πανσερραϊκός θα έχει ένα… βοριαδάκι υπερ του, ενώ και η Λάρισα με τις κυβερνητικές άκρες που λένε ότι διαθέτει η νέα διοίκηση, εμφανίζεται δυνατή.

Η δική μας ομάδα ουδέποτε είχε εύνοια, ακόμη κι όταν έπαιζε στο τοπικό της ΕΠΣΚ! Οπότε τέτοια προβλήματα και… στεναχώριες δεν θα μας απασχολήσουν!

————————

«Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»

Νίκος Καζαντζάκης – Συγγραφέας