ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Διαβάζουμε στον ελληνικό τύπο και φυσικά κάτω από τις ειδήσεις που αφορούν στην δραστηριότητα των μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τις μεταγραφάρες του καλοκαιριού: “Γαλάζια καταιγίδα η εθνική βόλεϊ επικράτησε της αντίστοιχης της Κροατίας και πάει φουλ για πρόκριση στο Ευρωοβόλεϊ του 2023”!!!

Ψαχουλεύεις λίγο και στο διαδίκτυο και βρίσκεις εικόνες (ΦΩΤΟ) από το εν λόγω ματς. Πανηγυρισμοί των παικτών μας, κατάμεστες οι εξέδρες από ενθουσιώδη κόσμο και γενικώς μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα Μετά αναρωτιέσαι: Υπάρχει βόλεϊ στην Ελλάδα ή έκανες λάθος και βλέπεις κάτι από το παρελθόν;

Θυμάσαι, άλλωστε, ότι πριν λίγες ημέρες η ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ) ανακοίνωσε πτώχευση καθώς της έχει μπλοκάρει η FALKON τους τραπεζικούς της λογαριασμούς!!!

Τι συνέβη εδώ; Το διάστημα 2000-2010 με κυβερνητική εντολή η κατασκευή και συντήρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης της Παιανίας, το λεγόμενο “Σπίτι του βόλεϊ”, (αυτό, ντε που φτιάχναμε μαζί με τα άλλα έργα για το σόου της Γιάννας το 2004!) πέρασε από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΕΟΠΕ στην εν λόγω εταιρία.

Κάποια στιγμή όμως σταμάτησε η πληρωμή και η εταιρία έκανε αγωγή κατά της ομοσπονδίας και προχώρησε και σε κατάσχεση διεκδικώντας καμιά 200ριά χιλιάδες ευρώ!!! Ούτε το κόστος, δηλαδή, από μια… βίδα του Καλατράβα στο σκέπαστρο που κατασκεύασε την περίοδο της χλιδής στο ΟΑΚΑ!!!

Τότε που οι υπερκοστολογήσεις για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, για να κονομήσουν ντόπια και ξένα πιράνχας, θα έκαναν ακόμη κι αυτόν τον Αλ Καπόνε να μοιάζει με… καλόγρια ιεραποστολικού παρθεναγωγείου του Σικάγο!

Ταυτόχρονα μαζί με την είδηση της πτώχευσης της ΕΟΠΕ μαθαίναμε ότι η πολιτεία δεν θα έδινε τελικά τα χρήματα που υποσχέθηκε και δικαιούνταν οι σύλλογοι από τις στοιχηματικές εταιρίες! Μεταξύ αυτών δικαιούνταν και αυτοί του βόλεϊ που επίσης εκμεταλλεύονται τα στοιχηματζήδικα χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους στα κουπόνια τους για να θησαυρίζουν!

Και μετά απ’ όλα αυτά διαπιστώσαμε ότι έχουμε… Εθνική ομάδα! Η οποία κόντρα σ’ αυτό το σαθρό καθεστώς, κόντρα σ’ αυτή την απόλυτη απαξίωση κι ανυποληψία όχι μόνο είναι ανταγωνιστική αλλά διεκδικεί και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Κι αν αυτά τα παιδιά, οι προπονητές τους και όσοι βρίσκονται δίπλα και τους στηρίζουν στην καθημερινότητά τους φθάσουν σε κάποια διάκριση θα σπεύσουν οι “μαριονέτες” της ομοσπονδίας και οι ταγοί της πολιτείας να τους υποδεχθούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους!!!

Όπως ακριβώς κάνουν και με τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που τους έχουν παρατημένους! Οπως κάνουν με κάθε τι που εκπροσωπεί επάξια τούτο τον ευλογημένο αλλά δύστυχο τόπο!

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και οι μαϊντανοί…

—————————

«Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων»

Γιώργος Σεφέρης – ποιητής