«Πληκτρολογιάδα» και μυαλό με το κιλό από το κινητό και τον καναπέ!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στο τέλος του αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Απόλλωνα Πόντου (3-0), ο προπονητής της πρώτης Αλέκος Βοσνιάδης ξέσπασε από τη βαριά κριτική που δέχθηκε η ομάδα του στα προηγούμενα ματς, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Αν πέσουμε στη “στραβή” να βγάλουμε τα μάτια μας θα ξαναζήσουμε ωραίες στιγμές. Ξέρετε, από το να κοιτάς την πεντάδα για να βγεις κατηγορία μέχρι ν’ αρχίσεις να φωνάζεις βοήθεια, είναι μια τρίχα απόσταση…»

Είπε πολλά κι ενδιαφέροντα αλλά με την παραπάνω φράση απάντησε σε… προπονητές FIFA PRO του facebook, αλλά και σε δαιμόνιους κι απαιτητικούς ρεπόρτερ, περιέγραψε όλο το… δράμα των επαρχιακών ομάδων που προσπαθούν κάποια στιγμή να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Ναι μιλάμε για δράμα! Με το που θα “στραβώσει” λίγο κανένα παιχνίδι αρχίζει η αποδόμηση και η… “πληκτρολογιάδα”! Ακατάλληλοι παίκτες, ακατάλληλος προπονητής, να φύγει ο ένας να φύγει ο άλλος και πάει λέγοντας. Κι όλα αυτά πριν καλά καλά μπούμε στην τέταρτη αγωνιστική!!!

Ό,τι συμβαίνει στη Νίκη συμβαίνει παντού και φυσικά στην Καρδίτσα και στην προσέγγιση της Αναγέννησης. Γνωστό το έργο, παίζεται επί μονίμου βάσεως και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Αγαπάμε μόνο τις νίκες και το πανηγύρι! Στη στραβή η εξαφανιζόμαστε ή αναζητούμε το εξιλαστήριο θύμα!

Κι έτσι με μαθηματική ακρίβεια συμβαίνει αυτό που είπε ο Βοσνιάδης. Από εκεί που γκρινιάζεις γιατί δεν σαρώνεις τα πάντα στο διάβα σου για να βγεις από την… 3η αγωνιστική στην Α’ Εθνική, ξυπνάς ένα πρωί και αντικρίζεις τις… πλαγιές και τα λαγκάδια του ερασιτεχνικού!!! Και “φτου κι απ’ την αρχή” μέχρι να βρεθεί πάλι κανένας τρελός να χώσει τα λεφτά του!

Λεφτά που θα μπορούσε να τα ξοδέψει σε… κρουαζιέρες και σε διάφορα γούστα από να τα δίνει για να πρωταγωνιστεί η ομάδα του σ’ ενα πρωτάθλημα που το διευθύνουν οι Λεουτσάκηδες και οι Μπαλτάκηδες και σφυρίζουν οι Κακουλίδηδες!

Κι αντί να εστιάσουμε στις πραγματικές αιτίες που την επαρχία την έχουν στα αζήτητα, αντί να συσπειρωνόμαστε γύρω από μια προσπάθεια ιδιαίτερα όταν έρχεται ένα “στραβό” αποτέλεσμα, “πουλάμε μυαλό” με το κιλό!

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα που έχουμε και την ασύλληπτη εξέλιξη της τεχνολογίας όπου ο κάθε ένας μπορεί εύκολα να διατυπώνει “τεκμηριωμένη” άποψη επί παντός μέσω κινητού, ξεβαφτίζοντας από… καναπέος ό,τι κινείται, γίνεται της αποδόμησης το κάγκελο!

Κριτική τύπου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και άλλων μεγάλων και στην ομάδα της πόλης μας! Aνοησία, μιζέρια και εσωστρέφεια ατελείωτη που ανακυκλώνεται και φυσικά επηρεάζει κάθε προσπάθεια, ιδιαίτερα τη στιγμή της δυσκολίας.

Πραγματικά κουράστηκε η ψυχούλα μας. Και ακόμη κι αν έχει να κάνει με την μειοψηφία κι όχι με την πλειοψηφία του κόσμου αυτή η συμπεριφορά, είναι μία από τις βασικές αιτίες που ενώ τρέχουμε και ξανατρέχουμε βρισκόμαστε μόνιμα στο ίδιο σημείο.

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Για το πέναλτι που έδωσε ο Δανός διαιτητής στο ντέρμπι των “αιωνίων” στις καθυστερήσεις του αγώνα, κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση, είχαμε έκτακτα δελτία ειδήσεων (!) και το κωμικοτραγικό, μάλωναν ακόμη και στην επαρχία οι φίλαθλοι μεταξύ τους!

Για πέναλτι όπως αυτό που δεν έδωσε ο Κακουλίδης στη Θεσσαλονίκη υπέρ της Αναγέννησης απλώς είναι… Σάββατο απόγευμα! Θεωρούμε φυσιολογικό να “σφάζεται” στο γόνατο ή με… “ρομποτική χειρουργική” η ομάδα της πόλης μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να πλακωθούμε στο ξύλο όταν αδικείται (η νομίζουμε ότι αδικείται) ένας εκ των μεγάλων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που υποστηρίζουμε.

Και μετά ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει που η ψαλίδα των “μεγάλων” με τους “μικρούς” ανοίγει περισσότερο!

Μα φυσικά φταίνε οι… ακατάλληλοι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις!!!

————————-

«Μη βοηθάς ν’ αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν»

Πυθαγόρας – φιλόσοφος