Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με ώρα εκκίνησης 10.00 π.μ. από τη νότια είσοδο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.

Στην ποδηλατοβόλτα υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από ποδηλάτες-μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, αλλά και δημότες του Αμπελώνα όλων των ηλικιών , ενώ το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Βασίλης Πινακάς και πλήθος Αμπελωνιτών

Ο ποδηλατικός γύρος που φέτος για τρίτη φορά μετά το 2019 πραγματοποιείται πάλι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, εντάσσεται στo πλαίσιo των δράσεων του συλλόγου , για την παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, στην πόλη και γενικότερα στο Δήμο Τυρνάβου και αποτελεί θεσμό πλέον για την πόλη μας, αφού διοργανώνεται για 8η χρονιά.

Τον ποδηλατικό γύρο οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολείων του Αμπελώνα με το διπλό στόχο:

-Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και

-Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι ποδηλατοδρόμοι φορούσαν μπλουζάκια, προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας και του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” με μηνύματα για την αιμοδοσία, θα κρατούν κόκκινα μπαλόνια προσφορά του ανθοπωλείου των Αδελφών Γκόλτσιου

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου έλαβε χώρα μικρή τελετή λήξης, στη διάρκεια της οποίας ειπώθηκαν λίγα λόγια για τους σκοπούς του ποδηλατικού γύρου και κλρώθηκαν πέντε (5) ποδήλατα, ένα για κάθε σχολείο, προσφορά του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας “Ο Μωριάς” και του Συλλόγου στους συμμετέχοντες.
Τέλος,επιδόθηκε σε όλους τους μαθητές ένα αναμνηστικό δίπλωμα, για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στον 8° Ποδηλατικό Γύρο Αμπελώνα του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ».