ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας είχαμε στον ΑΣΚ μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος! Κι επειδή ακούμε διάφορα “αεροπλανικά” για πάμε λίγο να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!

Την απόφαση για τη λύση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου και την πρόσληψη του Νίκου Παπανικολόπουλου την πήρε η διοίκηση που φυσικά γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους εμάς τι πρέπει να κάνει διότι αυτή είναι που σηκώνει το μεγάλο βάρος της υπερβατικής προσπάθειας.

Όσα λέμε εμείς απ’ έξω είναι… τζάμπα κουβέντες! Φυσικά άπαντες έχουν δικαίωμα να καταθέτουν την άποψή τους. Ιδιαίτερα εκείνοι που ανταποκρίνονται στα καλέσματα του συλλόγου και είναι δίπλα στηρίζοντας όλους όσοι τρέχουν εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου…

Όπως τονίζουμε συνεχώς από τη στήλη ο κόσμος είναι αυτός που δίνει υπόσταση σε μία ομάδα. Δίχως αυτόν, δεν έχει νόημα η ύπαρξή της. Άρα όσοι συμμετέχουν σε όλο αυτό το αθλητικό πανηγύρι, δεν μπορεί να είναι αμίλητοι. Θα πουν και την άποψή τους, θα αναλύσουν κι αυτά που βλέπουν, θα κάνουν και την κριτική τους.

Εδώ όμως θα πρέπει να βάλουμε και κάποιες διαχωριστικές. Αλλο η κριτική που πρέπει να συνοδεύεται πάντα από στήριξη, άλλο το να πουλάς μυαλό εξ αποστάσεως χωρις να έχεις δώσει τίποτα απολύτως! Άλλο να πεις μια κουβέντα πάνω στην αγωνία σου και στο ενδιαφέρον σου για την πορεία της ομάδας σου, άλλο να ισοπεδώνεις και να αποδομείς ανθρώπους που έχουν κάνει μια διαδρομή!

Βέβαια ζούμε στην εποχή των απανταχού… ψηφιακών νομάδων του διαδικτύου! Που μπορούν να εκφράσουν τεκμηριωμένη άποψη επί παντός επιστητού. Που γνωρίζουν από προπονητική μπάσκετ, ποδοσφαίρου, ιατρική, φυσική, θετικές επιστήμες, πολιτική και ο,τι βάλει ο νους! Τα πάντα όλα δηλαδή!

Που να ξεφύγει, λοιπόν, απ’ αυτούς ο,τιδήποτε; Είναι εκεί, περιμένουν με το… κινητό ανα χείρας για να δώσουν τα φώτα τους! Κι επειδή θέλεις δεν θέλεις τους βρίσκεις μπροστά σου όταν πας να χρησιμοποιήσεις ως εργαλείο το διαδίκτυο, ώρες – ώρες σου γυρίζει το μυαλό!

Χθες για παράδειγμα στη σελίδα του ΑΣΚ που είχε αναρτήσει την είδηση για τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου, από κάτω έγινε ο…. εορταστικός χορός των σχολιογράφων!

Κι άντε εκείνοι που έρχονται στο γήπεδο και παρακολουθούν την πορεία της ομάδας έχουν κι ένα δικαίωμα να εκφράσουν τον όποιο προβληματισμό τους! Παρατηρείς όμως και τύπους που δεν έχουν δει ούτε ένα ματς, που δεν γνωρίζουν τι χρώματα φοράει η ομάδα και παρόλα αυτά να… παίρνουν κεφάλια!!!

Ένας δε που είχε και θεσμικό ρόλο στην περιοχή μας τα είπε όλα με μια φράση: “Απογοητευτική η πορεία του ΑΣΚ”!!! Ενώ η δική του θητεία στο Δήμο ήταν ο… “χρυσός αιώνας του Περικλή”!!!

Με λίγα λόγια, είναι πραγματικά να παίρνουμε τα… βουνά!!!

——————-

«Ποτέ δεν διαλέγει μια άποψη. Απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα»

Λέων Τολστόι – Ρώσος συγγραφέας