Αντιμέτωπο με σοβαρό ζήτημα λειτουργικής φύσης φαίνεται πως βρίσκεται το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα  εξαιτίας της απουσίας επαρκούς προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», ο ένας εκ των δύο εναπομεινάντων ακτινολόγων έχει εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Μέχρι χθες το πρωί δεν είχε υποβληθεί έγγραφη παραίτηση, ωστόσο η διαφαινόμενη εξέλιξη έχει σημάνει «συναγερμό» για το ζωτικής σημασίας ακτινολογικό τμήμα, το οποίο να θυμίσουμε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα απρόσκοπτης λειτουργίας τους τελευταίους μήνες.
Το ακτινολογικό έχει μείνει πλέον με δυο ακτινολόγους. Στις αρχές Ιουνίου μάλιστα είχε γίνει κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου, καθώς ο ένας εκ των δύο ακτινολόγων βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια, ενώ ο δεύτερος εργάζονταν για πέντε 24ωρα συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερεύον ακτινολόγος για ένα Σαββατοκύριακο!
Μάλιστα όπως είχε τονιστεί τότε από τους εκπροσώπους της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, εξαιτίας της κατάστασης αυτής οι ιατρικές εξετάσεις και γνωματεύσεις στέλνονταν στο γειτονικό Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Η στελέχωση του ακτινολογικού με όλο το απαιτούμενο προσωπικό και μάλιστα με κατεπείγουσες διαδικασίες, κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να παρέχονται στους Καρδιτσιώτες οι στοιχειώδεις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που το επιτάσσει ο σεβασμός στη ζωή και στην υγεία.