Στον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας Δημήτρη Αρχοντή ήταν αφιερωμένη η σημερινή μέρα του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας. Ο κ. Αρχοντής τιμήθηκε για τη προσφορά του στον πολιτισμό σε μια συγκινητική βραδιά με πολλές αναφορές στο έργο του.

Πτυχές της διαδρομής του στη διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας ξετυλίχτηκαν κατά τη συζήτηση που είχε επί σκηνής με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μαν. Στεργιόπουλο ενώ την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφορά του κ. Αρχοντή.

Ο κ. Αρχοντής εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν. Αναφέρθηκε στη σημασία ανάδειξης του πολιτισμού, τονίζοντας ότι η Καρδίτσα αποτελεί έναν τόπο που γεννά ανθρώπους της τέχνης και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν επί θητείας του για την πολιτιστική ανάπτυξη της Καρδίτσας, στάθηκε στη συνδρομή των φορέων και συλλόγων, αλλά και στη σημασία που έχει για την περιοχή o μακροχρόνιος θεσμός του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Το διαγωνιστικό μέρος

Όσον αφορά στο διαγωνιστικό μέρος σήμερα στη σκηνή του φεστιβάλ ανέβηκε η Θεατρική Πορεία «Ανοιχτά Πανιά» Δήμου Σαρωνικού με το έργο «Δεσποινίς ετών 39» των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου το οποίο απόλαυσε και χειροκρότησε θερμά το κοινό.

Αύριο «Το φυντανάκι»

Αύριο στις 8.30μμ τη σκυτάλη παίρνει η Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Το φυντανάκι» του Παντελή Χορν.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα