Ανεβάζει τους τόνους ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, αναφέροντας ότι η φερόμενη δράστις της επίθεσης θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα και αναφέρονται ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Σοϊλού από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα, η βασική ύποπτη για την έκρηξη «θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», αν δεν την είχαν πιάσει άμεσα οι τουρκικές αρχές.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας. Δεν είμαστε εχθροί κανενός, ούτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν. Θέλω να πω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν την έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Tέλος, ο Σοϊλού ανέφερε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της απόσπασμα από τηλεφωνική συνομιλία, όπου το ΡΚΚ φέρεται να διατάζει τη δολοφονία της δράστριας για να αποτραπεί η σύλληψή της.

Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της φερόμενης ως βασικής υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Η φερόμενη ως δράστρια της έκρηξης είναι Συριακής καταγωγής και παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και ότι εισήλθε στην Τουρκία από την επαρχία Αφρίν της Συρίας. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των συλλήψεων ανέρχεται συνολικά σε 46 άτομα.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε δηλώσει από χτες ότι πίσω από τη φονική έκρηξη βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK)/