Πήρε τους… δρόμους (αεροδιάδρομους για την ακρίβεια!) για τη μακρινή Αυστραλία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, λίγο μετά τη γιορτή των Χριστουγέννων όπου εργάζονταν κανονικά στο ουζερί της μητέρας της, καθώς ξεκινά την προετοιμασία της για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις που την περιμένουν.

Το χρυσό κορίτσι της Καρδίτσας που αναδείχθηκε η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς για όσα ασύλληπτα πέτυχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αλλά και νωρίτερα στο Παγκόσμιο του Ορεγκον, χωρίς άγχος, θα προσπαθήσει να φθάσει σε διακρίσεις και στις επόμενες διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για αυτή τη σεζόν.

Βασικός στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα γίνει στις 30 Ιουλίου καθώς και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων που θα γίνει νωρίτερα στις 21 Μαϊου στην Τσεχία.

Η Αντιγόνη αναχωρώντας για τη μακρινή Μελβούρνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο για όλα όσα κατάφεραν μαζί, ενώ τώρα θα προετοιμαστεί στην Αυστραλία σ’ ενα μεγάλο καμπ προσκεκλημένη του εθνικού προπονητή της εν λόγω χώρας.

Πριν αναχωρήσει παραχώρησε μία μίνι συνέντευξη στο “Metropolis” όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω είμαι στο αεροδρόμιο, φεύγω για να ξεκινήσω προετοιμασία και είναι άλλο το πρόγραμμά μου. Πηγαίνω στην Αυστραλία, σε ένα προπονητικό καμπ, καθώς με έχει καλέσει ο εθνικός προπονητής Αυστραλίας, μαζί με άλλες 25 κοπέλες. Εκεί θα μπορέσω να μπω σε ένα γκρουπ και να κάνω καλύτερα την δουλειά μου με συναθλήτριές μου από την ελίτ του αθλήματος. Εκεί θα μείνω για ενάμιση μήνα».

Για το πως πέρασε τα Χριστούγεννα: «Τώρα που φεύγω για Αυστραλία στο μαγαζί έχω αφήσει αντικαταστάτες. Έχω αφήσει τις αδερφές μου, που είναι άξιες αντικαταστάτριες. Τα Χριστούγεννα δούλευα στο ουζερί στη Καρδίτσα, χθες ήρθα στην Αθήνα και τώρα είμαι στην ώρα επιβίβασης στο αεροδρόμιο. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με πολλή αγάπη και θέληση γι’ αυτό που κάνω».

Για το αν τα μετάλλια της έχουν προσδώσει έπαρση: «Νιώθω πολύ περηφάνια, όμως είμαι πολύ μεγάλη για να σηκωθεί η μύτη μου και να «ψηλώσω». Είμαι ώριμη για να το χειριστώ, αν ήμουν 20 μπορεί να μην το διαχειριζόμουν έτσι. Κάνω και λάθη, αλλά πλέον δεν με καθορίζουν. Επίσης, πιστεύω πως τα μετάλλια δεν μπορούν να με κάνουν πλούσια. Έχουν βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου, χάρη σε κάποιους ανθρώπους όπως οι χορηγοί που με στηρίζουν οικονομικά. Έστω και αργά το εκτιμώ ιδιαίτερα».

Αναφορικά με την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει: «Κάνω προπόνηση και με φωνάζουν πλέον με το μικρό μου. Μια μέρα ήμουν στο κόκκινο περίπατο, πέρασε ένα ταξί και φρέναρε απότομα για να με χαιρετήσει και να μου κορνάρει. Μου έστελνε φιλιά από το αυτοκίνητο. Είναι φοβερό και το διαχειρίζομαι με πολύ αγάπη όλο αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η κινητήριος δύναμή μου μου δίνουν ώθηση».

Τέλος, αποκάλυψε πως δεν έχει προλάβει ακόμη να τακτοποιήσει τα δύο της μετάλλια: «Τα δύο μετάλλια τα έχω μέσα σε μια ντουλάπα, καθώς είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι της μαμάς μου. Όταν βρω χρόνο θα οργανώσω λίγο καλύτερα τα πράγματά μου. Προς το παρόν έχει προτεραιότητα η προετοιμασία μου, γι’ αυτό και έχω κρύψει κάπου τα μετάλλια. Τα μετάλλια μου ανήκουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να εκτίθενται στο μαγαζί. Προς το παρόν παραμένουν στη ντουλάπα με τα ρούχα. Μερικές φορές τα βγάζω, τα κοιτάζω και παίρνω λίγο θάρρος».