Συμπληρωματική πίστωση για τις απαλλοτριώσεις στο έργο ολοκλήρωσης του δακτυλίου Καρδίτσας - σε εξέλιξη οι εργασίες

Συνεχίζονται οι απαλλοτριώσεις για την παρακατάθεση των εδαφικών εκτάσεων για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας, ενώ οι χωματουργικές εργασίες προχωρούν στο ύψος του ΟΣΕ.

Σε δηλώσεις της στο «Νέο Αγώνα», η κ. Σταυρούλα Καρρά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέφερε ότι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων συνεχίζεται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες αλλά με μειωμένο ρυθμό εξαιτίας του καιρού. H κ. Καρρά συμπλήρωσε ότι προχωρά η τοποθέτηση των προβλεπόμενων ηχοπετασμάτων.

Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις για την αγορά των εδαφικών εκτάσεων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε την πρώτη συμπληρωματική διάθεση ύψους 526.633,88 ευρώ, για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας στο ύψος του ΟΣΕ.

Το ποσό συγκεκριμένα αφορά:
-521.794,69 ευρώ για την παρακατάθεση αποζημίωσης ιδιωτικών ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν
-3.093,18 ευρώ για την παρακατάθεση δικηγορικής αμοιβής για τους δικηγόρους που παραστάθηκαν υπέρ ιδιωτών
-636,01 ευρώ για την παρακατάθεση δικηγορικής αμοιβής για τους δικηγόρους που παραστάθηκαν υπέρ δήμων
-1.110,00 ευρώ για την παρακατάθεση δικαστικών εξόδων για τους δικηγόρους που παραστάθηκαν

Το έργο

Οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος «Παράκαμψη πόλης Καρδίτσας αφορούν την κατασκευή τμήματος από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη», με το οποίο ολοκληρώνεται λειτουργικά ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης της Καρδίτσας, βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι εργασίες κατεδάφισης και καθαίρεσης έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται οι εργασίες για την κατασκευή της κύριας αρτηρίας.