Τι σημαίνει να είσαι 15η, 23ος και 38ος στον κόσμο...

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Διανύουμε ημέρες παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στην όμορφη Βουδαπέστη και ήδη απολαύσαμε τις πρώτες παρουσίες των δικών μας παιδιών που βρίσκονται εκεί. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Δημήτρης Τσιάμης.

Το “απολαύσαμε” ισχύει με όλη τη σημασία του όρου! Διότι δεν συμβαίνει κάθε μέρα να βλέπουμε από τηλεοράσεως Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν και να διακρίνονται σε διεθνείς και τεράστιας εμβέλειας διοργανώσεις.

Απομένουν άλλες δύο παραστάσεις την προσεχή Πέμπτη στους τελικούς του βάδην ανδρών και γυναικών στα 35 χιλιόμετρα. Μ’ αφορμή την προσπάθεια των τριών παιδιών της Καρδίτσας πάμε λίγο να τοποθετήσουμε τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις τους γιατί ακούμε δεξιά κι αριστερά κάποιες “τουφεκιές” στον γάμο του Καραγκιόζη!!!

Καταρχήν με όσα τρομερά και φοβερά έχει κάνει η Αντιγόνη τα τελευταία χρόνια, είναι αλήθεια ότι οι προσδοκίες είχαν εκτοξευτεί σε σημείο τέτοιο που η 15η θέση στο 20άρι, να μας φαίνεται κάπως “μικρή”!

Κι αν για την ίδια – όπως το δήλωσε – είναι πράγματι μια μέτρια επίδοση (βάσει των δυνατοτήτων της) εμείς απ’ έξω το μόνο που έχουμε να πούμε απ’ έξω είναι ένα μεγάλο “μπράβο”! Κι όχι μόνο στην Αντιγόνη αλλά και στα άλλα δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη!

Η 15η, 23η και 38η θέσεις στον κόσμο (αυτές κατέκτησαν οι αθλητές μας) αν σε κάποιους φαίνονται μέτριες θα παρακαλούσαμε να μας πληροφορήσουν σε ποιον άλλο τομέα και πότε η Καρδίτσα τις έχει κατακτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο!

Να μας φέρουν, δηλαδή, τα ονόματα όσων έχουν πετύχει μεγαλύτερες διακρίσεις στο χώρο τους και να ξεχώρισαν ως 15οι, 23οι και 38οι στον πλανήτη!!! Επίσης κάποια ονόματα εκείνων που είναι πρώτοι στην Ελλάδα με πανελλήνια ρεκόρ, όπως είναι επί χρόνια ολόκληρα οι Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ και Τσιάμης.

Να τα έχουμε κι εμείς υπόψιν βρε αδερφέ, για να δώσουμε και τα σχετικά συγχαρητήρια από τη στήλη! Ιδιαίτερα από τον χώρο της πολιτικής θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι έχουν ξεχωρίσει στο αντικείμενό τους στην Ελλάδα και στον κόσμο!!!

Ποιοι έδωσαν τα φώτα τους και διακρίθηκαν στη δουλειά τους, ώστε μετά να ζητάνε και την ψήφο του κόσμου να τον εκπροσωπήσουν με τις στιβαρές τους πλάτες στα κέντρα αποφάσεων!

Μην μπαίνετε στον κόπο! Οσο και να ψάχνετε δεν θα βρείτε. Από την πολιτική μάλιστα δεν θα βρείτε πολλούς με ένσημα εργασίας! Έγιναν απευθείας… σωτήρες!

Οπότε, όταν κάνουμε την αξιολόγηση των αθλητών μας ή των συλλόγων μας, που έχουν φθάσει στο σημείο να συναγωνίζονται αντίστοιχους απ’ όλο τον κόσμο, να μην διστάζουμε να πούμε έναν καλό λόγο και να δώσουμε θετική ενέργεια

Κι όχι τότε που φθάνουν σε ασύλληπτες διακρίσεις, αλλά τότε που παλεύουν ολομόναχοι, δίχως την παραμικρή στήριξη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάνοντας καθημερινές υπερβάσεις!

Έχουν λοιπόν, τον απόλυτο σεβασμό μας τα τρία παιδιά και αισθανόμαστε περήφανοι που κατορθώνουν μέσα σ’ αυτές τις συγκυρίες να βρίσκονται στους κορυφαίους του κόσμου!

—————————–

«Ποτέ μη μπερδεύεις το μέγεθος της αμοιβής σου με το μέγεθος του ταλέντου σου»

Μάρλον Μπράντο – Αμερικανός ηθοποιός