ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας ήταν η χθεσινή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και πραγματικά κάθισε… γάντι για τους φιλάθλους της Αναγέννησης! Ιδιαίτερα για εκείνους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και παρακολούθησαν από κοντά το θρίλερ!

Πήγαν στις 2 το μεσημέρι το γήπεδο και γύρισαν στην Καρδίτσα στις 10 το βράδυ! Σα να παρακολουθούσαν τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών στην πλήρη του έκδοση και με τις κομμένες σκηνές! Χωρίς χάπι εντ, μάλιστα, αλλά με ένα… ηλεκτροσόκ για φινάλε!

«Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται» λέει το ποδοσφαιρικό ρητό για τις ευκαιρίες στους αγώνες. Στην περίπτωσή μας ισχύει το… «όλα χάνονται»!!! Η στατιστική και μόνο, όπως γράψαμε στην χθεσινή ανάλυση του παιχνιδιού, εξηγεί γιατί χρειαζόμασταν παναντόλ στο τέλος. Χάσαμε το λογαριασμό από τις τελικές και τις ευκαιρίες!

Αυτό μάλιστα που είδαμε στην παράταση δεν έχει ματαγίνει! Η κατοχή πρέπει να άγγιξε το 90% με όλους τους αντιπάλους στην μεγάλη και μικρή περιοχή! Κι εμείς γύρω – γύρω. Η αναπαράσταση της πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή! Γκολ όμως ούτε με σφαίρες…!!!

ΜΕ τον Πίτκα να κάνει εμφάνιση που θα μπορούσε να του αποφέρει πρόσκληση του Πογιέτ για συμμετοχή στην Εθνική για τα προκριματικά του Γιούρο της Γερμανίας!!! Κι έτσι φθάσαμε στα πέναλτι που μας περίμενε άλλο “ψυχογράφημα”!

Ο Γκέκας έλεγε χθες οτι στις προπονήσεις της Αναγέννησης ότι τα μόνα πέναλτι που δεν μπορούσε ν’ αποκρούσει από τους συμπαίκτες του ήταν αυτά του Πρίκα και του Ξύδα! Κι όμως στο προχθεσινό ματς ο ένας το έστειλε στο… φεγγάρι ο άλλος στα πόδια του αντίπαλου γκολκίπερ!

Ο Λαγός τέλος που στο περσινό ματς με την Καλλιθέα έδωσε την πρόκριση σημαδεύοντας στην ίδια ακριβώς γωνία, αυτή τη φορά νικήθηκε. Εχουν χάσει πέναλτι μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Έτσι έλαβε τέλος το “θρίλερ” με τον πιο οδυνηρό τρόπο!

Υπέστη ζημιά η Αναγέννηση προχθές. Απ’ όλες τις απόψεις. Ηθικό, ψυχολογία, απογοήτευση στον κόσμο, απώλεια της δυνατότητας να παίξει με κάποιον “μεγάλο” στη συνέχεια της διοργάνωσης, έσοδα από τηλεοπτικά και εισιτήρια κλπ κλπ

Στη ζωή όμως πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα. Ακόμη και μετά από γεγονότα πολύ πιο μεγάλης σημασίας από ένα αποτέλεσμα σε ένα ποδοσφαιρικό ματς. Στην περίπτωσή μας δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει το ίδιο.

Δεν γίνεται να μείνει εκεί η ομάδα, πρέπει να προχωρήσει και να κοιτάξει μπροστά. Να μείνει στα καλά ότι πάλι για ένα παιχνίδι είχε δημιουργία φάσεων και να δουλέψει πολύ πάνω στις ατέλειες! Στο πως αυτή η παραγωγικότητα ευκαιρών, θα αποφέρει και το ζητούμενο που είναι το γκολ.

Δίχως να πάει η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα δεν κερδίζεις. Κι αυτό θεμελιώδες αξίωμα είναι στο ποδόσφαιρο!

παραΣΠΟΝΤ(ι)ΕΣ

Ορθότατα η διοίκηση εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη θερμή συμπαράσταση που είχε η ομάδα (ακόμη και μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό!) από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο!

Με το όνομά τους
Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, τη διαφορά στην ατμόσφαιρα την έκαναν οι οργανωμένοι φίλαθλοι και οι λίγοι ακόμη που ταξίδεψαν στο Βόλο. Οι πολλοί… απουσίαζαν! Και η πλάκα ποια είναι; Οι αποδομητικές κραυγές έρχονται απ’ αυτούς που απουσιάζουν!!!

Η φωνή
Αν μάλιστα δεν ήταν η φωνή των φαν (καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, της παράτασης και των πέναλτι), θα είχαμε την απόλυτη… ησυχία στο φαραωνικό αυτό γήπεδο. Το μετέτρεψαν σε καυτή έδρα και με την καλή ακουστική που διαθέτει, όσοι περνούσαν απ’ εξω νόμιζαν πως μέσα είχε 10.000 κόσμο!

«Σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσαμε χθες»

Ντέηλ Κάρνεγκι, Αμερικανός συγγραφέας