ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το απόλυτο ξεμπρόστιασμα των κηφηνοειδών και πιράνχας της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου που καπηλεύονται και θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των αθλητών, συντελέστηκε προχθες το βράδυ! Με πρωταγωνιστή έναν 24χρονο που λατρεύει όλη η Ελλάδα, όχι μόνο για την τρομερή αθλητική του υπόσταση, αλλά και για τον χαρακτήρα του!

Μιλάμε όπως αντιλαμβάνεστε για τον Μίλτο Τεντόγλου! Ναι, γι’ αυτόν τον απίθανο “ιπτάμενο” τύπο που τον βάζεις στην καρδιά σου με τη μία! Δεν γίνεται να μην τον συμπαθήσεις. Εκτός αν είσαι κομπλεξικός και ψυχάκιας!

Το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, έμαθε ότι του έβγαλαν άκυρο το άλμα στα 8.40 που ήταν το καλύτερο στον κόσμο για φέτος, γιατί λέει φορούσε… ακατάλληλα παπούτσια! Μία γελοιότητα, ένα καραγκιοζιλίκι άνευ προηγουμένου!

Απέδειξε στις δηλώσεις του με μια φωτογραφία ότι τα παπούτσια που χρησιμοποίησε, δεν είχαν καμία διαφορά με αυτά που αγωνίζονταν σε άλλους αγώνες! Μόνο στο… χρώμα!!! Εξέφρασε την αηδία του, όχι γιατί του ακύρωσαν την καλύτερη επίδοση (την πήρε προς στιγμήν ο Αμερικανός Τζερεμάια Ντέιβις με 8.28), αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους αθλητές.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και για τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές. Θεωρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό.

Δεν είναι μόνο άχρηστο στην πραγματικότητα αλλά κάνει τα καρφιά βαριά και δυσκολεύει το τρέξιμο. Ακύρωσαν την επίδοσή μου με 8.40 επειδή φοράω τα καρφιά της πρώτης εικόνας. Ενώ τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος.

Οι δύο πρώτες εικόνες δείχνουν τα ίδια καρφιά αλλά είναι διαφορετικού χρώματος. Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδας σας με σχετική εμπειρία στο άθλημα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές.»!

Το καλύτερο το άφησε όμως για το τέλος των δηλώσεών του λέγοντας: « Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος».

Λίγες ώρες μετά έβαλε φόρμα και παπούτσια (άλλου χρώματος!) για το μίτινγκ στο Λιεβέν της Γαλλίας και έκανε πράξη αυτό που είπε: Πήδηξε!!! Οχι μόνο το σκάμα, αλλά μαζί και αυτούς τους “χαρτογιακάδες” που παρασιτίζουν από τον στίβο!

Έκανε όχι μία αλλά τέσσερις συνεχόμενες καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο! Η τελευταία λίγο πιο πάνω απ’ αυτή που του ακύρωσαν! 8.41!!! Δεν μπηκε καν στον κόπο να κάνει την 5η και την 6η προσπάθεια! Τους είχε ήδη… γλεντήσει κανονικότατα και με τρόπο απίθανο!

Τους έδωσε τα… παπούτσια στο χέρι! Και μπορεί να το κάνει όποτε θέλει ακόμη κι αν τον βάλουν να πηδήξει με… παντόφλες!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Είπε και κάτι άλλο στις δηλώσεις του ο Τεντόγλου για τα… παπούτσια που πέρασε στα ψηλά αλλά είναι το πιο ουσιαστικό: «Παραδόξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντιντόπινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπούτσια. Φαίνεται ότι τα Black Panther είναι υπερβολικά δυνατά»!

Με σωστά καρφιά
Τι μας λέει εδώ ο Μίλτος! Ότι μπροστά στην τυπολατρεία (το καραγκιοζιλίκι δηλαδή), αφήνουμε τα σοβαρά στην άκρη. Παπούτσι με σωστά καρφιά να φοράς δηλαδή και δεν χρειάζεται να κάνεις αντιντόπινγκ κοντρόλ!

Ραψωδίες
Εδώ βέβαια ανοίγει και μια τεράστια κουβέντα. Στο ποιος ελέγχει αυτούς που… ελέγχουν για το ντόπινγκ! Εδώ μπορεί να συνταχθούν η… Ιλιάδα και η Οδύσσεια μαζί! Ραψωδίες ολόκληρες για τα έργα και τις ημέρες των υπαλλήλων των χορηγών για τις αποφάσεις τους και την εξόντωση των “κακών παιδιών” του αθλητισμού. Να προσέχεις Μίλτο γιατί τους έχεις ήδη εκθέσει!!!

————————

«Η εκδίκηση είναι γλυκιά και δεν παχαίνει»

Αλφρεντ Χίτσκοκ – Βρετανός σκηνοθέτης