ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Μέσα από την καταγραφή της αθλητικής δραστηριότητας του νομού εδώ και δεκαετίες, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πολύ… υπολόγιζαν και υπολογίζουν την Καρδίτσα στα κέντρα αποφάσεων. Την πορεία και μόνο της Αναγέννησης να αναλύσει κανείς και τις περιπτώσεις που καταποντίστηκε με άθλιες μεθοδεύσεις, αρκεί για να καταλάβει που μας είχαν και μας έχουν γραμμένους!

Το γεγονός και μόνο ότι η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού και η ιστορικότερη στη Θεσσαλία δεν βγήκε ποτέ στην Α’ Εθνική Κατηγορία στην οποία έπαιξαν όλοι οι εκπρόσωποι της περιφέρειας μας και μεταξύ άλλων ασήμαντες αθλητικές οντότητες, λέει απο μόνο του πολλά!

Μεσα από το ρεπορτάζ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” διαχρονικά, έχουν καταγραφεί κι αναδειχθεί άπειρες αδικίες εις βάρος του συλλόγου!

Με πιο πρόσφατη τον υποβιβασμό του 2010 την στιγμή που τη γλίτωσαν όλοι οι διαπλεκόμενοι που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων αλλά και των στημένων αγώνων!

Αν πάμε πιο παλιά, θα συναντήσουμε τις “σφαγές” του ‘93, την “δωροδοκία” του ‘87 για να βγει η ομάδα του τότε υπουργού Πέτσου (φιλαράκι του Κοσκωτά) κι όσο “ταξιδεύουμε” στο παρελθόν, η λίστα μεγαλώνει και τεκμηριώνει εν πολλοίς αυτό που προαναφέραμε για το “γράψιμο” της περιοχής!!!

Ό,τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτή την μεγάλη χρονικά διαδρομή της Αναγέννησης, συνέβη σε κάθε μεγάλο και μικρό ζήτημα της Καρδίτσας. Kαθρέφτης είναι ο αθλητισμός! Απομόνωση και πάτος στους οικονομικούς δείκτες της χώρας…

Κι ό,τι εχει πετύχει αυτός ο τόπος, το πέτυχε χάρη στην υπερβατική προσπάθεια του απλού κόσμου που τον υπεραγαπά και παλεύει καθημερινά. Πλέον και με τις λάσπες που μπήκαν μέσα στο σπίτι του!
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί μια περιοχή στο κέντρο της Ελλάδας είναι πιο απομονωμένη κι απ’ αυτές που βρίσκονται στην παραμεθόριο; Μας μισούν; Είμαστε όμορφοι και μας ζηλεύουν; Φοβούνται μην τους… κατακτήσουμε; Τι απ’ όλα ισχύει ρε παιδιά;

Τίποτα φυσικά από τα παραπάνω! Την απάντηση, καλούμαστε να τη δώσουμε μόνοι μας! Βρίσκεται κάπου εδώ γύρω μας στα πλημμυρισμένα και λασπωμένα μαγαζιά και σπίτια μας! Βρίσκεται στο συλλογικό τρόπο που δρούμε και που πρέπει ν’ αλλάξουμε, στον τρόπο που διεκδικούμε, σε όσα εν πάση περιπτώσει καθορίζουν την τύχη και το επίπεδο ζωής μιας κοινωνίας!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που πλέον βρισκόμαστε στην… κορυφή της λίστας με τις πλημμυρισμένες πρωτεύουσες Νομών! Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το αλλάξουμε στον τρόπο που απαιτούμε και εισπράττουμε τα όσα μας τάζουν. Αν και μετά απ’ αυτή την τραγωδία, ανεχτούμε τον εμπαιγμό, παραμείνουμε αδρανείς με ανοιχτό το στόμα στο επόμενο “επεισόδιο” θα εξαφανιστούμε..!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Να, που γίναμε και επίκεντρο που μου έχετε και παράπονο! Για πρώτη φορά ολόκληρη βουλή ασχολήθηκε μαζί μας! Με μοναδικό θέμα συζήτησης την Καρδίτσα! Ο λόγος για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τους πλημμυροπαθείς! Εμείς είμαστε αυτοί!

Νομοσχέδιο!
Το νομοσχέδιο με μια πρώτη ανάγνωση περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης. Τα αναλύουν οι συνάδελφοι στις άλλες σελίδες. Εμείς θα μείνουμε μόνο στα “χοντρά”! Τη χρηματοδότηση του Δήμου με 4 εκατομμύρια ευρώ, τα 5.000 για τα σπίτια και τα 8.000 για τα μαγαζιά! Μετά, λέει, θα… εξειδικευτούν ανάλογα με τις ζημιές που υπέστη ο καθένας! Μην είστε αχάριστοι, έχουμε και κορονωϊό, εξοπλιστικά για να φάμε λάχανο τον Ερντογάν και χίλια δυό άλλα. Πόσα να περισσέψουν;

Καμία
Για υπόγεια και αυτοκίνητα δεν ακούσαμε κάτι. Ούτε είδαμε καμια αλλαγή στο προηγούμενο ΦΕΚ που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν περιελάμβανε αποζημιώσεις σε περίπτωση καταστροφών!

Χαμηλά…
Να τα… κλάψουμε δηλαδή τα υπόγεια και την περιουσία που καταστράφηκε μέσα σ’ αυτά; Να τα κλάψουμε και τα αυτοκίνητα; Προφανώς ισχύει το… “ας πρόσεχαν” αυτοί που τα έχτισαν και τα πάρκαραν χαμηλά!

Στην… οροφή!
Εδώ που τα λέμε έχουν κι ένα δίκιο οι ιθύνοντες. Που πας ρε φίλε και χτίζεις το υπόγειο στο… υπόγειο; Γιατί δεν το κάνεις στην οροφή; Ποιος σου είπε να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο έδαφος; Ποια μέτρα πήρες και ποια… ατομική ευθύνη επέδειξες και ζητάς και τα ρέστα από την πολιτεία;