ΕΝΑ ακόμη βήμα, λοιπόν, προς την πραγμάτωση ενός ονείρου θερινής νυκτός! Του αθλητικού κέντρου – γηπέδου της Αναγέννησης στον ιστό της πόλης! Mια υπόθεση που όταν την αναδείξαμε και τολμήσαμε να την… ψελλίσουμε ως ιδέα και μόνο, μας χαρακτήρισαν τρελούς και γραφικούς…! Ο,τι ακριβώς συνέβη και στο προπονητήριο “Γιώργος Μπαζής” στο Σταυρό…

Το προπονητήριο «Γιώργος Μπαζής» στο Σταυρό….

ΚΙ ΟΜΩΣ όπως έχει διαπιστωθεί επι της πράξεως ακόμη και τα… όνειρα θερινής νυκτός μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, αν τα πιστεύεις και κυρίως αν τα παλεύεις! Διότι εδώ και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για μάχες με πολλές απώλειες και απίστευτη φθορά. Μάχες απέναντι σε λογικές μίζερες, κατευθυνόμενες και εμπόδια τρομερά…

ΜΕΣΑ απ αυτή την ιστορία διαπιστώσαμε, πόσο αγώνα χρειάζεται ακόμη και το αυτονόητο σε τούτη την πόλη. Εκεί που πιστεύεις ότι όλοι μαζί θα συμπορευτούν στην δρομολόγηση ενός έργο που είναι προς όφελος μιας πόλης και του κοινωνικού συνόλου, παθαίνεις ζημιά όταν ανακαλύπτεις κάποιους να στέκονται απέναντι και να το πολεμούν!

ΟΧΙ γιατί δεν αντιλαμβάνονται την χρησιμότητά του, αλλά γιατί το λεγόμενο κοινωνικό όφελος είναι ένα τίποτα, μπροστά στο δικό τους προσωπικό τους συμφέρον. Το “εγώ” δηλαδή μπαίνει πάνω απ όλους!!!

ΕΤΣΙ λοιπόν, ένα έργο για το οποίο κανένας λογικός πολίτης δεν θα είχε αντίρρηση να δρομολογηθεί, φρενάρησε από συγκεκριμένα “εγώ”!!! Τότε αντιληφθήκαμε (διότι το ζήσαμε απο πολύ μέσα), ότι τόσο στην περίπτωση του “Γιώργος Μπαζής” όσο και στην περίπτωση του αθλητικού κέντρου στην Καρδίτσα, επρεπε να παλέψεις ακόμη και … συνοδοιπόρους!!!

O χώρος πίσω από το Μουσικό Σχολείο όπου θα δημιουργηθεί το νέο γήπεδο – αθλητικό κέντρο…

ΤΟΤΕ είδαμε… “αεροπλανικά” πράγματα να συμβαίνουν! Να σου πουλάει ο άλλος “αναγεννησιώτικη μούρη” και να συντάσσεται για συγκεκριμένους λόγους απέναντι στη δρομολόγηση του έργου! Ειτε φανερά, είτε στα μουλωχτά!!!

ΝΑ έχεις να κάνεις και με… “Δούρειους Ιππους”. Εκεί που λές ότι πηγαίνεις απο κοινού μια γροθιά για να διεκδικήσεις το αυτονόητο, να παθαίνεις ο,τι έπαθε ο Γουάλας στη φοβερή ταινία «Braveheart» όπου μάχονταν για τους Σκωτζέζους απέναντι στους Αγγλους κι αυτός που πήγε να τον καθαρίσει με σιδερένια μάσκα ήταν ο βασιλιάς των… Σκωτζέζων!!!

Σ’ ΑΥΤΟ το σημείο είσαι έτοιμος να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να παραδοθείς! Αν το κάνεις όμως έχεις βάλει νερό στο μύλο όλων αυτών που ενδιαφέρονται μόνο για το “εγώ” και τους δίνεις… ανευ αγώνα το ματσάκι!!!

AN ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ με το ίδιο σθένος και την ίδια αποφασιστικότητα, τότε έρχεται η στιγμή που θα ζήσεις αυτό ακριβώς: Το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Και θα αποχωρήσεις ήσυχος και γεμάτος…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ