ΤΟ “Ού μπλέξεις” δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των δέκα εντολών γιατί απλούστατα αυτές υπαγορεύτηκαν – σύμφωνα με τη Βίβλο – στο όρος Σινά στην Αίγυπτο κι όχι σε κάποιο μέρος στην Ελλάδα! Αν ο Μωυσης κυκλοφορούσε στη χώρα μας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην χαραχθεί στην πλάκα του έστω ως ενδέκατη και η παραπάνω εντολή!!!

ΑΛΛΩΣΤΕ εδώ είναι ο ευλογημένος τόπος που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή! Μιλάμε για μεγάλη κουβέντα! Λίγο πολύ όλοι μας το έχουμε “λουστεί”! Xίλια δίκια να έχεις αν η συγκυρία είναι συγκεκριμένη, αν ο… αέρας που φυσάει είναι περίεργος, όχι μόνο δεν πρόκεται να τα βρείς, αλλά ψάχνοντας, το πιθανότερο είναι να βγεις και με τα πλευρά σπασμένα!

ΟΠΩΣ συνηθίζουμε να γράφουμε από τη στήλη, μόνο και μόνο την “ποδοσφαιρική πραγματικότητα” να αναλύσεις, θα καταλήξεις σε θεμελιώδη κοινωνικά συμπεράσματα και περι του συγκεκριμένου θέματος! Δεν χρειάζεται να ψάξεις πουθενά αλλού!
ΜΕ ΤΗΝ Αναγεννηση άλλωστε το χουμε ζήσει το “έργο” πολλές φορές! Σε σημείο τέτοιο που να σηκώνεις τα χέρια ψηλά και να επικαλείσαι τον Υψιστο!!! Ποιος ξεχνάει ολη την παράνοια που επικράτησε το 2010 με την περιβόητη υπόθεση πλαστογραφίας;

ΤΟΤΕ που έψαχνε να βρει το δίκιο της η ομάδα την στιγμή που άλλοι με χίλιες παρανομίες και παρατυπίες επιβραβεύτηκαν! Τότε που ξεροστάλιαζαν άνθρωποι με ντάλα ήλιο έξω απο τα γραφεία της ΕΠΟ για να περιμένουν την αποφαση των επιτροπών!!! Που την ανακοίνωσαν τελικά …. Οκτώβριο κι ενώ η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο!!!

ΤΩΡΑ βέβαια… ξεροσταλιάζουν κάποιοι άλλοι που τότε χασκογελούσαν! Που συνειδητοποιούν ότι το “ου μπλέξεις” μπορεί να το βρείς ανα πάσα στιγμή μπροστά σου. Αλλά εδώ βέβαια μιλάμε γι’ αυτούς που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους κι όχι για εκείνους που το “δίκιο” το προσαρμόζουν στα δικά τους “θέλω”…

TO TEΛΕΥΤΑΙΟ διάστημα εκτυλίσσεται μια σχεδόν παρόμοια κατάσταση που αφορά ξανά την Αναγέννηση, όχι βέβαια με την ένταση εκείνων των ημερών, αλλά με το ίδιο διακύβευμα. Μιλάμε για την υπόθεση ΟΦΗ και Αιγινιακού που οι επιτροπές (πρωτοδίκως τουλάχιστον) αποφάσισαν να υποβιβαστούν ένα χρόνο μετά!!!

ΑΝ η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσιζε εγκαίρως και σε νορμάλ χρονικά όρια δεν θα είχαμε την πτώση της Αναγέννησης και βεβαίως στη θέση του ΟΦΗ θα ανέβαινε άλλη ομάδα στη super league! Στο ερώτημα, λοιπόν, πως μπορεί ν’ αποκατασταθεί αυτή η αδικία και πως μπορεί, ο έχων το δίκιο με το μέρος του, ν’ αποζημιωθεί, η απάντηση έρχεται με την… “ενδέκατη εντολή” που θα πρεπε να περιλαμβάνεται στην πλάκα του Μωυσή:
«Ού μπλέξεις»…!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πότε, είπαμε, θα ξαναδούμε τη Β’ εθνική;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ανάμεσα στη δικαιοσύνη σας και τη μάνα μου προτιμώ τη μάνα μου»

ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ – ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” της Πέμπτης με ολοσέλιδο για την Αναγέννηση…. Η μοναδική εφημερίδα πλέον στην επικράτεια που εξακολουθεί να έχει ρεπορτάζ και σχόλια για τον μεγάλο σύλλογο της πόλης μας. Τα υπόλοιπα μέσα τον άφησαν στα… αζήτητα!!!

“Ξύσαμε την πληγή” με την αναφορά που κάναμε στο χθεσινό φύλλο στην… αποφράδα ημέρα της Αναγέννησης και στο παιχνίδι με τον Αρη. Η φωτογραφία και μόνο με το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, πρέπει να αρχαιοθετηθεί από κάθε Αναγεννησιώτη για να χουμε να τη θυμόμαστε.

Οχι μόνο για τον τρόπο που έπεσε η ομάδα, αλλα γιατί για να ξαναπαίξουμε με αντίπαλο τον Αρη ή ομάδες τέτοιας εμβέλειας, ο θεός ξέρει πόσα χρονάκια πρέπει να περάσουν!  Πάντως όπως θα διαπιστώνουν κάποιοι καλοί φίλοι ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” είναι πλέον το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ στο πανελλήνιο που εξακολουθεί να έχει ρεπορτάζ Αναγέννησης. Οι υπόλοιποι την έχουν αφήσει στα… αζήτητα!

Αυτά για να θυμόμαστε “ποιός είναι τι” στις δύσκολες ώρες…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ