Πέθανε ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υπουργός Υγείας επί ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 26 Μαρτίου και από τότε έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τον θάνατό του επιβεβαίωσε και ο νυν υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ», έγραψε στο Twitter.

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο σκορπά ο θάνατος του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευεόταν από τις 26 Μαρτίου δίνοντας μάχη με τις επιπλοκές του νέου κορωνοϊού. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προ ημερών, είχε ενημερώσει τη Βουλή «ότι ένας συνάδελφος μας, μέχρι πριν από λίγους μήνες, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, είναι στον Ευαγγελισμό και δίνει τη μάχη της ζωής. Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Είναι στην εντατική εδώ και πολλές μέρες και δίνει την προσωπική του μάχη. Είμαι κοντά του, είμαστε κοντά του και του εύχομαι περαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Το «αντίο» του Βασίλη Κικίλια στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προέβη στην εξής δήλωση:
«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.»

Πηγή: iefimerida.gr