Επισημοποιήθηκε και με την ανακοίνωση του ΑΣ Καρδίτσας η έλευση του Γιάννη Μπουρούση στην Καρδίτσα και η ενσωμάτωσή του στους “κυανόλευκους”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που περιλαμβάνεται και το καλωσόρισμα στον σπουδαίο αθλητή τονίζονται τα εξής:

«Ο Γιάννης Μπουρούσης στον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας !!!
Η Καρδίτσα με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια υποδέχεται τον Γιάννη Μπουρούση !!! O ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, με τιμή και προσμονή, καλωσορίζει τον κορυφαίο στην ιστορία του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού, που μετά από μια εκπληκτική επαγγελματική καριέρα, έρχεται στην πόλη που μεγάλωσε για να αγωνιστεί με την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής !!!
Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι εδώ, όπως ήταν και πάντοτε δίπλα στην πόλη που μεγάλωσε και στο μπάσκετ της περιοχής. Αυτή τη φορά, θα είναι παρών ως αθλητής, με τη φανέλα του Βιολογικό Χωριό Α.Σ.Καρδίτσας, για να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της.
Στις 9 Ιουλίου 2021, ο Γιάννης ανακοίνωσε το φινάλε της επαγγελματικής του καριέρας, μιας τεράστιας διαδρομής 21 ετών στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Το μπάσκετ από άκρη σε άκρη του πλανήτη, αναγνώρισε στο Γιάννη όχι μόνο έναν από τους καλύτερους σέντερ των τελευταίων δεκαετιών, ένα πραγματικό θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και έναν άνθρωπο με περίσσιο πάθος, ξεχωριστή προσωπικότητα και κυρίως, μοναδική αλήθεια.
Την ίδια αλήθεια που έρχεται να επαληθεύσει σήμερα, αφού κάνει πράξη τη δική του υπόσχεση, που πολλές φορές έχει εκφράσει δημόσια: πως στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, θα έρθει και θα αγωνιστεί στην Καρδίτσα, την πόλη του.
Σήμερα, δυο μήνες πριν κλείσει τα 38 του χρόνια, είναι ΠΑΡΩΝ.

Όπως παρών ήταν σε όλη την πορεία του στα γήπεδα όλου του κόσμου, όπως παρών ήταν σε κάθε κάλεσμα της Εθνικής μας Ομάδας, όπως παρών ήταν και είναι δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, έτσι και τώρα, ο Γιάννης Μπουρούσης θα είναι ΠΑΡΩΝ για το μπάσκετ της Καρδίτσας, για τη νεολαία της περιοχής μας.

Ο αθλητισμός της Καρδίτσας περηφανεύεται πως έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές σαν τον Γιάννη. Το μπάσκετ της Καρδίτσας όμως, είναι ευλογημένο που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μοναδικές στιγμές, με το Γιάννη Μπουρούση πρωταγωνιστή»!!!