ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Τι θα παθαίναμε φίλε μου! Λίγο ακόμη περισσότερο να διαρκούσε το “κρασάρισμα” του facebook και θα εκδηλώνονταν τάσεις αυτοχειρίας! Ευτυχώς οι επιτελείς του Μάρκου του Ζούκεργμπεργκ διόρθωσαν τα πράγματα και η ζωή επανήλθε στους… κανονικούς της ρυθμούς! Αναρτήσεις, like, καρδούλες και όλα τα καλά!!!

Άνοιξε πάλι το… μαγαζί, δηλαδή! Λάβαμε θέσεις στα σκαμπό, στα τραπέζια και στο ιδιαίτερο πατάρι (μέσεντζερ) και ξανάρχισε η κουβέντα στην κοινότητα! Επανήλθαμε στην (εικονική) πραγματικότητα!

Όπως ακριβώς το είπε ο γερο Ινδιάνος: “Ο πολιτισμός σας εξαρτάται από μία διακοπή ρεύματος”! Στην προκειμένη περίπτωση από τους… επιτελείς του Μάρκου που από το 2006 και μετά άρχισε να δικτυώνει δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα από μία οθόνη! Μετά τον ακολούθησαν και άλλοι…

Πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έπαιζε όλο το βράδυ η “πτώση” του facebook! Εξαπολύθηκαν ρεπόρτερ όλου του κόσμου για να διερευνήσουν τα αίτια επιστρατεύτηκαν με τις… πυτζάμες οι αναλυτές για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό το black out στην παγκόσμια οικονομία!

Διαβάζαμε τις εκτιμήσεις και μας έρχονταν… “αντράλα”! Η 8ωρη παύση των μηχανημάτων του Μάρκου, στοίχησε 120 εκατομμύρια δολλάρια στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ο ίδιος και η εταιρία του υπέστησαν ζημιές 50 δισεκατομμυρίων και βάλε!!!

Εμείς οι κοινοί θνητοί, παρότι διαπρέψαμε ως… επενδυτές στο χρηματιστήριο στις χλιδάτες εποχές του Γιάννου Παπαντωνίου του σοσιαλιστή και του εκσυχρονιστή “Πχιότητα”, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα μεγέθη! Πως είναι δυνατόν αν βγαίνει από τη… πρίζα ένας υπολογιστής να χάνονται τόσα λεφτά και πως αν ξαναπαίρνει μπρος να κερδίζονται άλλα τόσα και περισσότερα;

Τη στιγμή που πεθαίνουν 10.000 παιδιά την ημέρα επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, πως είναι δυνατόν να έχουμε τζίρο δισεκατομμυρίων δολλαρίων από το “ανοιξε – κλείσε” ενός διακόπτη;

Δηλαδή μέσα σε δευτερόλεπτα ν’ αλλάζει χέρια αμύθητος πλούτος ανάλογα με το αν λειτουργεί ή όχι ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα; Κι όμως συμβαίνει! Πουλώντας δηλαδή… αέρα κοπανιστό καποιοι γίνονται ζάμπλουτοι, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι που παράγουν με την πλάτη τους τον πραγματικό πλούτο (τροφή), δεν έχουν να φάνε!

Το κυρίαρχο όμως ζήτημα για τα δημοσιογραφικά φόρουμ του πλανήτη (και των δικών μας φυσικά) δεν ήταν αυτό, αλλά το τι έφταιξε και δεν λειτουργούσαν οι σέρβερς για οκτώ ολόκληρες ώρες!!!

Εκεί εστίασε η έρευνα της παγκόσμιας δημοσιογραφικής σκηνής! Κι όλο το βράδυ εκατομμύρια θιασιώτες του διαδικτύου έτρωγαν τα… νύχια τους από την αγωνία κλικάροντας site για να μάθουν πότε θα τελειώσει ο… εφιάλτης!

Και κάπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, μόλις άναψε το… πράσινο λαμπάκι, ένας μεγάλος αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη.

Στον πλανήτη του… Μάρκου επανήλθε η ζωή!!!