Οι Καρδιτσιώτες αγρότες έδωσαν το σινιάλο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η προσυγκέντρωση στην Ιτέα

Με το σύνθημα «στο ενωτικό μπλόκο του αγώνα και της ελπίδας για την επιβίωσή μας», περισσότερα από 160 τρακτέρ από διάφορες περιοχές του Ν. Καρδίτσας αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι από τον κόμβο της Ιτέας με προορισμό τη Νίκαια. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, από τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, στις οροφές των οποίων ανέμιζαν τα λάβαρα των Αγροτικών Συλλόγων, καθώς επίσης μαύρες και ελληνικές σημαίες.
Το αγροτικό κομβόι αναχώρησε συνοδεία αστυνομίας λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Σήμερα και τα επόμενα 24ωρα αγρότες από διάφορα χωριά αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Νίκαια προκειμένου να ενισχύσουν με τις δυνάμεις τους το πανθεσσαλικό αγροτικό μπλόκο. Με τον τρόπο αυτό κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν εβδομάδες πριν, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους.
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες να πλαισιώσουν το μπλόκο για να δυναμώσουμε τον αγώνα που δίνουμε χρόνια τώρα για την επιβίωση μας. Τα προβλήματα είναι τεράστια και το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής σε ρεύμα, πετρέλαιο και εφόδια. Όλοι αγωνιζόμαστε, ενωμένοι στο πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας. Κερδίζουμε όλοι για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.