ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
H αθλητική είδηση της εβδομάδας, είναι αναμφίβολα η οριστικοποίηση του υποβιβασμού της Λάρισας! Είχαν δεν είχαν όλοι μαζί εκεί, τα κατάφεραν και τη… φουντάριασαν την ομάδα! Και λέω “όλοι μαζί” γιατί έτσι ακριβώς είναι. Μερίδιο σ’ αυτή την “επιτυχία” έχουν άπαντες…

Βολεύει πολλούς να ρίχνουν το αναθεμάτισμα μόνο στον Κούγια και να “καθαρίζουν” από πλευράς ευθυνών. Ιδιαίτερα κάποιους “επαγγελματίες ΑΕΛάρες” (υπάρχουν τέτοιοι παντού και σε όλες τις ομάδες) που συνέβαλαν τα μέγιστα να διατηρηθεί ένα τοξικό κλίμα όπου όλοι μάλωναν με όλους!

Φυσικά περισσότερο από τον καθένα, όταν προκύπτει μια τέτοια οδυνηρή εξέλιξη, ευθύνεται η διοίκηση που έχει τα ηνία. Αυτή είναι που σχεδιάζει το πλάνο, αυτή είναι που διαχειρίζεται την κατάσταση, αυτή είναι που δημιουργεί το περιβάλλον, αυτή είναι που με τις αποφάσεις καθορίζει την παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Ο Κούγιας στα αμέτρητα… βιβλία ανακοινώσεων που έχει εκδώσει, προσέθεσε νέες σελίδες καταφερόμενος εναντίον όλου του… σύμπαντος! Όλοι φταίνε που έπεσε η ΑΕΛ εκτός από τον ίδιο! Οι “βρωμιάρηδες που την έστησαν”, οι διαιτητές, η “εγκληματική οργάνωση”, οι “δούρειοι ίπποι”, τα ραδιόφωνα – “πατάρια” στη Λάρισα, ο Μπέος, ο “Κάργας”, ο “Γιαννάκης” και οι λοιποί!

Λίγη αυτοκριτική μέσα σε όλα αυτά; Πουθενά! Τέλος, πάντων, τα χουμε ξαναπει άπειρες φορές κυρίως από την εκπομπή (βλέπε βίντεο από την προχθεσινή εκπομπή “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας) οπότε δεν έχει νομίζω νόημα να συνεχίζουμε.

Πάμε λοιπόν στην ουσία του πράγματος. Που δεν έχει να κάνει μόνο βέβαια με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά με ΟΛΕΣ και κυρίως αυτές της περιφέρειας! Πως προκύπτουν οι διοικήσεις στους συλλόγους; Από τον ουρανό; Οχι φυσικά!

Ποιοι δίνουν νόημα ύπαρξης και μπορούν να διασφαλίσουν τη σοβαρή λειτουργία ενός συλλόγου προστατεύοντάς τον από διάφορους φαντομάδες που υπάρχουν σε πληθώρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Οι φίλαθλοι.

Έκαναν οι φίλαθλοι αυτό που έπρεπε όταν η ΑΕΛ είχε υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική κατηγορία και μέσω των συνελεύσεων της ερασιτεχνικής τα ηνία ανέλαβε ο Πλεξίδας;

Όχι φυσικά, διότι απλούστατα απουσίαζαν από τις διαδικασίες! Ολόκληρη Λάρισα και είχε (σύμφωνα μεγραφόμενα συναδέλφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ΑΕΛ) κάποια στιγμή 24 εγγεγραμμένα μέλη στον ερασιτέχνη! Όταν, λοιπόν, απουσιάζεις την στιγμή που καθορίζεται το μέλλον του συλλόγου, της πόλης σου, της γειτονιάς σου, του σπιτιού σου, της ζωής σου της ίδιας, ε, τότε ζητάς και τα ρέστα και σου φταίει αυτός που ανέλαβε όταν εσύ κοιμόσουν και τα κανε όλα ρημαδιό;

Η… κωμωδία αυτή επαναλαμβάνεται με διάφορες παραλλαγές και σενάρια στη νεοελληνική πραγματικότητα συνεχώς! Την έχουμε δε γευτεί και στην Καρδίτσα  άπειρες φορές όχι μόνο στον αθλητισμό (βλέπε τι έγινε στην Αναγέννηση επί γερμανού… “επενδυτή’ Μίλερ) αλλά παντού!

Κι ενώ τις αιτίες τις ξέρουμε, σφυρίζουμε… κλέφτικα!!