ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΑΥΤΟ που προαναγγείλαμε από τη στήλη, αυτό και έγινε! Μια υπέροχη αθλητική συνεύρεση έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο που τη χάρηκε ο κόσμος και μάλιστα επεφύλαξε μια τεράστια νίκη για τον ΑΣ Καρδίτσας επι του Ολυμπιακού!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ μάτς, με ιστορικό αποτέλεσμα που έδωσε μεγάλη χαρά στους Καρδιτσιώτες και προέβαλε την περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Εξηγήσαμε επαρκώς, πιστεύω, πόσο σημαντικό είναι να διεξάγονται στην πόλη σου τέτοιας εμβέλειας αγώνες που μάλιστα συνοδεύονται απο σπουδαίες νίκες…

ΟΣΟ για εκείνους που προσπάθησαν και μέσα σ’ αυτή τη γιορτή να μιζεριάσουν και βρούν επιχειρήματα για να μειώσουν την επιτυχία της Καρδιτσιώτικης ομάδας λόγω της κατάστασης του Ολυμπιακού, τα είπαμε και στην εκπομπή της Κυριακής, τα γράψαμε και στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ της Δευτέρας”! 

ΤΟ ΝΑ στεναχωριέσαι γιατί η ομάδα της πόλης κέρδισε μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που υποστηρίζεις, είναι πραγματικά… μαγικό! Μας ξεπερνάει! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και εξηγεί βεβαίως πάρα πολλά για όσες απίθανες στρεβλώσεις υπάρχουν όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στη δημόσια ζωή της χώρας!

ΟΥΤΕ η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που παρατηρείται το φαινόμενο βέβαια και ασφαλώς δεν αφορά μόνο στην περιοχή μας. Το ίδιο συμβαίνει (πλην Λάρισας) σε όλη την περιφερειακή Ελλάδα. Εδώ άλλωστε το χουμε ξαναζήσει άπειρες φορές. Σαν τώρα θυμάμαι το 1994 όταν η Αναγέννηση είχε πετύχει εκείνο το έπος επί του Ολυμπιακού και κάποιος Καρδιτσιώτης με πήρε τηλέφωνο στο γραφείο το βράδυ, έξαλλος να διαμαρτυρηθεί γιατί πανηγύριζα στη μετάδοση του αγώνα!!!

ΚΑΙ ΤΙ είχε πει ο θεούλης; “Καλά δεν ντρέπεστε, βάλατε τα παιδιά να παίξουν μέσα στη λάσπη και φωνάζετε κιόλας σαν τρελοί στο ραδιόφωνο επειδή κερδίσατε;”! Αυτά τα ακριβοπληρωμένα παιδιά βέβαια εκείνο το απόγευμα, αν ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου ήταν καλύτερος, θα έλεγαν το… Δεσπότη Παναγιώτη και θα έτρωγαν δύο και τρία απο την απιστευτη ομάδα του Παράσχου που “κατάπινε” όποιον έβρισκε μπροστά της!!!

ΑΣ επιστρέψουμε όμως στην όμορφη αθλητική παράσταση του Σαββάτου κι ας μείνουμε στα ωραία κι όχι σ’ αυτά που μας δηλητηριάζουν. Πέραν όλων των άλλων αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο στους συμπολίτες που τρέχουν στον ΑΣΚ και για το σεβασμό που επέδειξαν και στον μεγάλο αντίπαλό τους. Για τη βράβευση του τεράστιου Αργύρη Καμπούρη, για την άριστη φιλοξενία, για την όλη διοργάνωση του αγώνα…

ΚΑΝΟΥΝ την διαφορά και σ’ αυτό το επίπεδο, και δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις με έμφαση τι σημαίνει αθλητισμός! Πάνω απ’ όλα είναι πολιτισμός και συνύπαρξη…