ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ένα πρωτάθλημα το οποίο θα μπορούσε να είναι η “ραχοκοκαλιά” του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ν’ ανανεώνει το ενδιαφέρον του κόσμου σε όλη την επικράτεια είναι παρατημένο στην τύχη του και έρμαιο των ορέξεων του κάθε λογής αρπαχτικού!

Ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, να γεμίζει γήπεδα με φιλάθλους, να δίνει ξεχωριστό σασπένς και δυνατότητα αθλητικής ψυχαγωγίας σ’ ολη την περιφερειακή Ελλάδα, το έχουν καταστήσει σαν τα μούτρα τους!

Του έχουν φορτώσει στην πλάτη όλες τις αμαρτίες και τις στρεβλώσεις που επικρατούν σ’ αυτό τον τόπο (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά παντού) και ησύχασαν! Όσο μάλιστα το αναβαθμίζουν (να γελάς!) από πλευράς ονομασίας (από Β’ Εθνική, football league και τώρα super league 2), τόσο περισσότερο κατρακυλάει στην ανυποληψία!

Με απόλυτη και διαχρονική ευθύνη της πολιτείας που έχει επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον τοξικό και τρισάθλιο. Ακόμη και ο τρόπος που καλύπτεται δημοσιογραφικά, ξεπερνά τα όρια της φαιδρότητας!

Με την ΕΡΤ που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα (για ν’ ακριβολογούμε την ανάγκασαν να πάρει τα δικαιώματα!) να… βαριέται να στείλει καμια κάμερα στην επαρχία, με τους κουμανταδόρους ν’ αποφασίζουν πριν την έναρξη ποιος θα βγει πρωταθλητής στέλνοντας όταν χρειάζεται και τους ράμπο σε αποστολές, με τις στοιχηματικές εταιρίες να κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόϊδων!

Το τελευταίο είναι και το πιο αισχρό! Εταιρίες του τζόγου (οι περισσότερες παράνομες και χωρίς να φορολογούνται ούτε με ένα ευρώ) τις οποίες ελέγχουν ακόμη και μεγαλοσχήμονες της οικονομικής ζωής, θησαυρίζουν χρησιμοποιώντας αυθαίρετα τα ονόματα των ομάδων!!!

Θα τις βλέπετε κάθε φορά που ανοίγετε την τηλεόραση ή μπαίνετε σε κάποια ιστοσελίδα! Εχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης με διαφημίσεις! Διαφημίζεται ο τζόγος από το πρωί μέχρι το βράδυ λες και είναι η μοναδική ενασχόληση του Έλληνα!!!

Του Έλληνα που τρώει κατραπακιές από παντού, που δεν βρίσκει πλέον ούτε… φάρμακα αλλά που ενθαρρύνεται να παίξει ό,τι του έχει απομείνει στα ηλεκτρονικά καζίνο πάσης μορφής!!!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κι ενώ οι ομάδες της δεύτερης εθνικής κατηγορίας που χρησιμοποιούνται χωρίς να ρωτηθούν στα κουπόνια των εταιριών δεν παίρνουν φράγκο για την εκμετάλλευση των ονομάτων τους , στο τέλος τις κατηγορούν ότι παίζουν και… στοίχημα!!!

Δηλαδή οι επαγγελματίες στοιχηματζήδες κατηγορούν τους υπόλοιπους ότι… στοιχηματίζουν!!! Είναι πραγματικά να σκίζεις το… μαγιό σου!

Αυτοί που έχουν κάνει τον τζόγο εθνικό σπορ θησαυρίζοντας, κατηγορούν τους μετέχοντες στη super league 2 ότι τζογάρουν στα παιχνίδια τους!!!

Αυτοί  που ευθύνονται απόλυτα για την απαξίωση ενός πρωταθλήματος που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον απ’ αυτό της πρώτης κατηγορίας, κάνουν και κριτική, παριστάνοντας τους ηθικούς και τους… εμβρόντητους για την κατάντια του!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Πανηγυρικά ρεπορτάζ διαβάσαμε χθες σε διάφορα φόρουμ που ασχολούνται με τη super league 2: “Μπήκε η πρώτη δόση από τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ στις ομάδες και θα μπορέσουν να ανασάνουν” είναι η είδηση!  Πόσο είναι όμως αυτή η περιβόητη δόση;

35.000 ευρώ έκαστος ενώ έχουμε φθάσει στον Ιανουάριο! Μιλάμε θα φάνε με… χρυσά κουτάλια όσοι έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση των ομάδων!  Δεν θα ξέρουν πως να… επενδύσουν τα χρήματα!

Για το στοίχημα, στο μεταξύ που είχε δεσμευτεί ο Αυγενάκης ότι θα καταβάλλονταν μέσα στο μήνα, ακόμη είμαστε στο “περίμενε”  Να θυμίσω ότι δεν θα δώσουν τα στοιχηματζήδικα χρήματα στις ομάδες, αλλά οι παίκτες μέσω της φορολογίας των κερδών τους με εντολή της πολιτείας!!!

Μην τυχόν πάθουν τίποτα τα ταμεία των των εταιριών τζόγου δηλαδή…

—————————-

«Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα»

Σαπφώ Νοταρά – Ηθοποιός