ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πάμε να κλείσουμε την εβδομάδα βάζοντας στο… “μπλέντερ” κάποια από τα θέματα της επικαιρότητας! Ερχεται καύσωνας διαρκείας με 40αρια μας ειδοποιούν τα… ιντερνετ και οι μετεωρολόγοι! Θα καεί το πελεκούδι δηλαδή!

Ό,τι πρέπει για να γίνουν… λαμπαδοκούρνιαχτος και τα υπόλοιπα δάση που έχουν απομείνει! Άλλωστε και πριν καταφθάσει ο καύσωνας, γίνεται ο κακός χαμός σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην πρωτεύουσα!

Εκείνη η Πεντέλη καίγεται, ξανακαίγεται και ματαξανακαίγεται! Κι επειδή πλέον τα δένδρα από χρόνο σε χρόνο λιγοστεύουν, καίγονται τα σπίτια και τα μαγαζιά!!! Υπομονή, θα καεί και θα γίνει οικόπεδο και ο τελευταίος χώρος πρασίνου και μετά θα σταματήσουν και οι φωτιές!

Η σειρά διαχρονικά στην Πεντέλη (αλλά και σε άλλους τόπους) είναι όπως τη διαβάσαμε χθες σε ένα ρεπορτάζ: “Στάχτη – τσιμέντο, στάχτη – τσιμέντο, στάχτη – τσιμέντο, στάχτη – τσιμέντο”!!! Ε, θα απομείνει στο τέλος μόνο το τσιμέντο που δεν καίγεται! Να δούμε τι θα έχει να κάψει τότε η… παλιοκλιματική αλλαγή!!!

“Φυσούσαν ακραίοι άνεμοι” δήλωσε ο πρωθυπουργός! Μάλιστα! Ο προηγούμενος έλεγε για “ασυμμετρες απειλές” και οι παραπροηγούμενοι για τους “στρατηγούς ανέμους”! Τέλος πάντων. Την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι οπότε ας μη λέμε τα ίδια γιατί έχουμε ήδη καταντήσει ανέκδοτο!

Και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς που η δουλειά τους αυτή είναι, να πουλάνε “αέρα κοπανιστό”, αλλά σε όλους εμάς που παρακολουθούμε με ανοιχτό το στόμα μία να καίγονται τα μπατζάκια μας και μία να κολυμπάμε στα… κανάλια της Βενετίας!!!

Ξέχασα όμως! Κάνουμε επανάσταση και διεκδικούμε τις ζωές μας από το… facebook!!! Δέκα αναρτήσεις την ημέρα στην πλατφόρμα του Ζάγκερμπεργκ και τους έχεις… λιανίσει όλους! Τρέμουν!

Γι’ αυτό φοβήθηκαν τόσο που άρχισαν να καταφθάνουν ήδη στην περιοχή μας και εκείνα τα όμορφα “ανεμόσβουρα” που θα στολίσουν τις κορυφές των Αγράφων, θα διώξουν τα κακά δάση και θα φέρουν το πράσινο αναπτυξιακό τσιμέντο! Και προπαντώς… φθηνό ρεύμα για όλους!

Έχει τελειώσει και δεν το χει καταλάβει ο Πούτιν με το φυσικό αέριο! Εμείς πλέον θ’ ανοίγουμε ή θα κλείνουμε τη στρόφιγγα όποτε μας κάνει κέφι! Η μπαταρία της Ευρώπης θα είμαστε. Και η Καρδίτσα μας θα είναι η μπαταρία της μπαταρίας! Δεν θα χουμε που να βάλουμε το ρεύμα και τα λεφτα!!! Οι γραφικοί που φωνάζουν και αντιστέκονται, δεν έχουν ιδέα από πολιτισμό και ανάπτυξη. Λίγη υπομονή μόνο, έρχονται πλέον καλύτερες ημέρες…

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην υποκλιθούμε για άλλη μια φορά σε όσους έχουν τις τύχες του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο Ερμής Αγιάς στο μπάσκετ, που είχε γίνει ΚΑΕ Λάρισα, μετακομίζει στο… Ιβανώφειο και θα ονομάζεται Ηρακλής! Οπως η Τρίγλια στο ποδόσφαιρο! Στον όμορφο και ευλογημένο μας τόπο όλα είναι δυνατά. Η μαγεία συνεχίζεται…

Στη φωτό μια… ιδέα για να προστατεύσουμε τα δάση!!!

——————————-

«Κάλπικοι κι υποκριτές όσοι με τα λόγια κάνουν τα πάντα ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα»

Δημόκριτος – Αρχαίος φιλόσοφος