ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
H εκδήλωση με τη γιγάντια σημαία στη Λίμνη Πλαστήρα, που έγινε την περασμένη Κυριακή, πέραν όλων των άλλων, ανέδειξε και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η δημοσιογραφική κεντρική σκηνή! Μιλάμε για σκηνή, όχι παίξε γέλασε!  Σκηνή από… Δελφινάριο και πάνω σε κακόγουστες κωμωδίες του Σεφερλή!

Όχι πως δεν ξέραμε δηλαδή περι τίνος πρόκειται, αλλά κάθε φορά φροντίζουν τα καμάρια αυτά να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να ανανεώνουν τον θαυμασμό μας! Εκεί που λες τα είδα όλα, έρχονται τα καλύτερα!

Δεν είναι μόνο η διαστρέβλωση των γεγονότων, οι κατευθυνόμενες ειδήσεις και η αλλοίωση της πραγματικότητας που επιχειρείται με τρόπο θρασύτατο και απροκάλυπτο σε καθημερινή βάση, εδώ πλέον και στα πιο απλά ζητήματα, κατορθώνουν να γράφουν… σελίδες δόξας!!!

Μάθαμε λοιπόν, την περασμένη Κυριακή από την εκδήλωση με τα αερόστατα και τις σημαίες, ότι η Λίμνη Πλαστήρα έχει μετακομίσει από το Νομό Καρδίτσας στα… Τρίκαλα! Και το μάθαμε όχι από ένα site της πλάκας, αλλά απ’ όλα και μάλιστα από εκείνα που αυτοορίζονται ως μεγάλα, δημοφιλή και πάνω απ’ όλα… έγκυρα!!!

“BHMA”, “Πρώτο Θέμα”, “In”, “ΕΘΝΟΣ” “CNN”, “ΣKAI”, σύσσωμο όλο το… “αφαν γκατέ” του τύπου, μετέδιδε: “Τρίκαλα: Υψώθηκε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου στη Λίμνη Πλαστήρα”!!!

Για την αστειότητα του τρόπου κάλυψης του γεγονότος, θα διαβάσατε τα εύστοχα σχόλια των συναδέλφων στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” απλώς θα σας εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη για να έχετε αντίληψη για το πόσο κοπιάζουν όλοι αυτοί οι… είλωτες του ρεπορτάζ!

Ένας γείτονας συνάδελφος έστειλε το θέμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο που εργάζεται. Μη φανταστείτε κάτι το φοβερό, πέντε αράδες! Κι επειδή κάτω από το θέμα, έγραψε το όνομα του και την πόλη απ’ όπου το έστειλε (δηλαδή: “Ζώης -Τρίκαλα), το πήρε το πρώτο… έγκυρο site και δημοσίευσε πριν απο την είδηση που αφορούσε στην εκδήλωση τη λέξη “Τρίκαλα”!

Με το που ανέβηκε το θέμα, με ταχύτητα φωτός, τα υπόλοιπα άγρυπνα “λαγωνικά”, με το γνωστό σε όλο το ντουνιά σύστημα του “Copy paste” (δηλαδή αντιγραφή – επικόλληση!), το αναδημοσίευσαν (αρπάζοντας και τις φωτογραφίες φυσικά!) και… “ενημέρωσαν” εμπεριστατωμένα τον κόσμο!

Τόσο απλά και τόσο… γελοία είναι τα πράγματα! Μην ψάχνετε, λοιπον, για… σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να εξαφανίσουν την Καρδίτσα! Είναι σίγουρο πως δεν έδρασαν “μασόνοι” Τρικαλινοί, ούτε σιωνιστές, ούτε ο Μπιλ Γκέιτς! Ο τελευταίος άλλωστε είχε και τρεχάματα τώρα τελευταία με τα… τσιπ στα εμβόλια και στις μάσκες, πήρε και διαζύγιο, που να προλάβει!

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την αποθέωση της… “δημοσιογραφίας φαστ φουντ”! Κι αν για ένα τόσο “καραμπάμ” θέμα όπως ο προσδιορισμός μιας γεωγραφικής περιοχής, γίνεται τέτοια αλλοίωση της πραγματικότητας, αντιλαμβάνεστε εκεί που χρειάζεται να βάλουν και τη φαντασία τους τα παλικάρια τι μπορεί να συμβεί. Να πετάξει με σημαία όχι μόνο το αερόστατο, αλλά και ο… Ντάμπο το ελαφαντάκι!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κι ενώ, λοιπόν, μάθαμε από την… έγκριτη δημοσιογραφική σκηνή του κέντρου ότι η Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα ένα βράδυ… μάζεψε τα νερά της και την κοπάνησε για τα Τρίκαλα, έχουμε και το μαγικό στον Ε-65!!!

Ούτε μία
Δεν υπάρχει ούτε μία ταμπέλα προς Καρδίτσα!!! Όλες οι πόλεις, οι κωμωπόλεις και τα χωριά αναφέρονται, εκτός από τη δική μας! Δηλαδή, αν δεν ήταν ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” να το αναδείξει με τα πρωτοσέλιδά του, δεν θα ασχολούνταν κανείς;

Πουθενά
Όλοι αυτοί οι παράγοντες, οι ειδικοί, οι μηχανικοί, αλλά κυρίως οι ιθύνοντες που πάνε πέρα – δώθε και περνάνε από εκεί δεν το πρόσεξαν; Δεν πήραν μυρωδιά ότι η λέξη “Καρδίτσα” δεν υπάρχει πουθενά;

Με… αερόστατα!
Ετσι όπως έρχονταν προχθες για να παρεβρεθούν στις τιμές των ηρώων των Αγράφων στη Λίμνη… Τρικάλων, δεν το κατάλαβαν; Μήπως πηγαινοέρχονται με… αερόστατα και δεν περνάνε από το δρόμο;