ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό ταξίδι της Αναγέννησης στο Κύπελλο Ελλάδος που μας έδωσε πολλές χαρές, μπόλικες συγκινήσεις και προσδοκίες! Για πρώτη φορά στα χρονικά ήταν τόσο μακρύ. Ξεκίνησε από το καλοκαίρι με το “διπλό” στη Βέροια και τελείωσε προχθές το απόγευμα στο ιστορικό ματς με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο.

Δεν έχουμε παράπονο! Ιδιαίτερα οι παλαιότεροι που έβλεπαν την ομάδα να μην μπορεί να προχωρήσει παραπέρα από τη φάση των “16”. Κι εκεί, μάλιστα, έφθασε μόλις τέσσερις φορές από καταβολής της διοργάνωσης! Πως λοιπον να μη χαρούν και να μη χειροκροτήσουν όταν την είδαν και την απόλαυσαν να φιγουράρει μεταξύ των “8” καλύτερων στην Ελλάδα;

Παρέα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη, δηλαδή με όλους τους “μεγάλους” του ποδοσφαίρου μας; Μέχρι και σύνθημα για… τελικό ακούστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στο στάδιο. Δικην υπερβολής βέβαια, αλλά απ’ αυτές τις ωραίες υπερβολές που μέσα τους κρυφοχορεύει και η προσδοκία!

Αυτή η πορεία μπορεί να είναι παρακαταθήκη για το μέλλον, αν βεβαίως αξιοποιηθεί. Αν δεν πεταχθεί στα σκουπίδια κι αν δεν θεωρηθεί αυτονόητη! Εδώ έχει να κάνει το ζήτημα με τη νοοτροπία. Αν θεωρηθεί δεδομένη και η σημερινή καλή κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα κι αρχίσουμε τα “αεροπλανικά” με αποδόμηση στις στραβές και με διάφορα χαζά που έχουμε ζήσει κατά καιρούς, με μαθηματική ακρίβεια θα επιστρέψουμε στη μιζέρια.

Αντιθέτως αν υπάρξουν “γερά στομάχια” στους επικεφαλής και αποφασιστικότητα να συνεχίσουν στο πλάνο που έχουν χαράξει, αν οι φωνές της λογικής θα είναι περισσότερες από τα “rafale”, τότε, επίσης με μαθηματική ακρίβεια, θα έλθουν ακόμη σπουδαιότερα πράγματα για το σύλλογο…

Ήδη η Αναγέννηση διαγράφει μια πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της super league 2. Χτίστηκε γι’ αυτό το σκοπό και δικαιώνει μέχρι στιγμής με την παρουσία της (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου), όλους οσοι το περασμένο καλοκαίρι εξήγγειλαν αυτό το στόχο.

Κι εδώ ερχόμαστε σ’ αυτό που όσοι θυμούνται τη συνέντευξη του καλοκαιριού. Τότε είχαμε απευθύνει ένα ρητορικό ερώτημα για να τ’ ακούσουν όχι μόνο οι διοικούντες και οι υπεύθυνοι αλλά όλοι! “Αν η ομάδα δεν καταφέρει να ανέβει κατηγορία φέτος, μπορεί κανείς, μετά τα όσα έχουν γίνει, να μιλάει για αποτυχία;”

Εισπράξαμε την απάντηση από τον πρόεδρο πως η ομάδα θα κυνηγήσει το στόχο της ανόδου (πράγμα που συμβαίνει) αλλά ο,τι και να συμβεί αυτός ήλθε για να μείνει. Άρα υφίσταται η προοπτική της επόμενης μέρας.

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και το σπουδαιότερο, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η φετινή σεζόν. Η διάθεση του Παπαδημητρίου να παραμείνει στο τιμόνι και να βάζει λεφτουδάκια για να κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι… περισπούδαστες αναλύσεις!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι αυτονόητο. Δυστυχώς παρά τις αλλεπάλληλες κατραπακιές που έχει φάει κατακούτελα η Αναγέννηση, με αποκορύφωμα τα τελευταία τρία χρόνια όπου την είχαν στείλει στις εσχατιές της ανυποληψίας, παρατηρούμε από κάποια rafale τις γνωστές “πτήσεις”!

Μυαλό…
Έχουν την αίσθηση ότι είναι νομοτελειακό κάποιο κορόϊδο να μπαίνει μπροστά, να καταθέτει το χρόνο του και τα λεφτά του κι αυτοί να πουλάνε μυαλό περί των αγωνιστικών δρωμένων πίσω από τα πληκτρολόγια των κινητών ανάλογα με τ’ αποτελέσματα!

Βόγιατζερ!
Αν υπήρχε τρόπος να συγκεντρώσουμε όλο το… μυαλό που έχει ξοδευτεί γι’ αυτή την πόλη, σήμερα η Καρδίτσα θα ήταν Μανχάταν! Μιλάμε για μυαλό όχι παίξε γέλασε. Από ποδόσφαιρο, μέχρι ο,τι τραβάει η ψυχή μας! Γι’ αυτό και πάμε σφαίρα προς τα πάνω. Εμείς και το Βόγιατζερ τέτοια τροχιά!!!

Μέσα στους “4” που διεκδικούν

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο πρωτάθλημα της super league 2 από την πορεία των ομάδων που συμμετέχουν και τη δυναμική που αναπτύσσουν, συμπεραίνουμε ότι αυτή που έχει (για την ώρα) την πιο σταθερή παρουσία είναι η Βέροια. Και… όλως τυχαίως είναι αυτή που έχει και το μεγαλύτερο σπρωξιματάκι. Από κει και πέρα, τόσο η Λάρισα, όσο και η Ξάνθη, έχουν σκαμπανεβάσματα. Η άλλη ομάδα που συμπληρώνει το “παζλ” των πρωτοπόρων που διεκδικούν την πρώτη θέση, να θυμίσουμε ότι είναι η δική μας η Αναγέννηση. Η οποία μετράει μόλις τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και έχει και τα λιγότερα παιχνίδια απ’ όλους. Δηλαδή παρά το “κάζο” στην Ξάνθη είναι μέσα στο “κόλπο”. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα είναι μέσα στους “4” που διεκδικούν, λέει ήδη πολλά…