ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΜΕ την απόκτηση του Καμερουνέζου Ζαν Μαρί Ντογκού, ολοκληρώθηκε η μεταγραφική δραστηριότητα της Αναγέννησης και γι’ αυτό το καλοκαίρι ενόψει της συμμετοχής της στη γελοιοδέστερη διοργάνωση του πλανήτη που ονομάζεται super league 2.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, τα γράφουμε πιο πάνω και τα έχουμε αναλύσει άπειρες φορές με χίλιους δυο τρόπους από τη στήλη εστιάζοντας πάντα στην ουσία. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα και μοναδικό: Δεν γίνεται τίποτα! Μόνο με πύραυλο από τον… αυτοκράτορα της Απω Ανατολής Κιμ Γιόνγκ μπορεί ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση!

Να μη μείνει τίποτα όρθιο απ’ αυτά που υπάρχουν σήμερα, στη συνέχεια να τσιμεντωθεί ο χώρος κι αφού περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να δέσει καλά το τσιμέντο, ν’ αρχίσει να χτίζεται από την αρχή ένα νέο οικοδόμημα! Άλλη επιλογή δεν υπάρχει, οπότε μην ψάχνετε άδικα.

Μέσα σ’ αυτό το άθλιο περιβάλλον, λοιπόν, όπου δεν γνωρίζουμε όχι πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά και ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν, η Αναγέννηση θωρακίστηκε και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας οικονομικές υπερβάσεις!

Με μηδαμηνά έσοδα, με ανεπαρκή για την ώρα στήριξη και από την πόλη αφού ακόμη και τα διαρκείας που τέθηκαν σε κυκλοφορία φεύγουν με το… σταγονόμετρο, ενώ οι φορείς με τις υψηλές γνωριμίες τους δεν έφεραν (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ούτε μία χορηγία!

Ο μόνος που θα δώσει ώθηση στην ομάδα στον ηθικό τομέα, θα είναι ο απλός κόσμος με την παρουσία του στο γήπεδο (η οποία λογικά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με τις κινήσεις που έγιναν) αλλα που δεν αρκεί φυσικά αυτή η παρουσία για να τονωθούν τα οικονομικά.

Όσοι δηλαδή κρατάνε τα ηνία θα έχουν μπροστά τους μια περίοδο που θα παίζει μόνιμα μία λέξη: Έξοδα!!! Το χέρι μόνιμα στην τσέπη και η μόνη τους ανταμοιβή θα είναι να πάρουν καμια χαρά από την πορεία της ομάδας.

Η πορεία, όμως, της κάθε ομάδας δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελείται. Να το έχουμε υπόψιν κι αυτό για να μην αερολογούμε μακριά από την ουσία των πραγμάτων.

Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις, λοιπόν, που επικρατούν στον μαγικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (και της δημόσιας ελληνικής πραγματικότητας γενικότερα), η Αναγέννηση προβάλλει τις τελευταίες τρείς σεζόν, πρωταγωνιστικούς στόχους. Οχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Έχει μία θριαμβευτική άνοδο από τη Γ’ Εθνική αήττητη και μία πορεία πρωταθλητισμού στη super league 2.

Για να σταματήσει αυτή η οικονομική αφαίμαξη θα πρέπει ή να βελτιωθεί η κατάσταση στη SL2 από πλευράς εσόδων (πράγμα που αυτή την ώρα φαντάζει ουτοπία), ή να βγει η ομάδα στην πρώτη εθνική!

Το να συνεχιστεί πάντως για χρόνια αυτό το βιολί, να βάζουν συνεχώς κάποιοι χρήματα στο μαύρο πηγάδι, για να κάνουν χαβαλέ οι υπόλοιποι, ειναι φύσει αδύνατον…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Και μέσα στο χαμό αυτόν, ήλθε χθες μια ανακοίνωση της ΕΕΑ που επέβαλε πρόστιμο στην Αναγέννηση 10.000 ευρώ για κάποια έγγραφα που εστάλησαν αργότερα από την προβλεπόμενη προθεσμία!!! Το πήραν οι “εγκριτοι” ρεπόρτερ και δια της μεθόδου copy paste ενημέρωσαν τον κόσμο: “Καμπάνα στην Αναγέννηση”!!!

Το νόμο!
Έβλεπες τον τίτλο και έλεγες: “Πάει, καταστραφήκαμε”! Και από περιεχόμενο στο κείμενο; Τρίχες! Μόνο την ανακοίνωση της ΕΕΑ! Της φοβερής και τρομερής ΕΕΑ που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της όπως και οι άλλοι δικαιοδοτικοί θερμοί της χωράς. Ποδοσφαιρικοί και μή. Ολοι… υπηρετούν το δίκαιο!

Πέρασε ο καιρός!
Μαζί με την ανακοίνωση της ΕΕΑ χθες, διαβάσαμε στα ρεπορτάζ και την εξέλιξη της υπόθεσης του σκανδάλου τη SIEMENS. Τα μάθατε;  Απαντες αθώοι οι περισσότεροι λόγω παραγραφής!!! Δηλαδή και να υπήρξε σκάνδαλο αφού παραγράφηκε, όλα καλά, όλα ανθηρά!!!

—————————-

«Εάν φονευθώσιν όλοι οι Ελληνες, ποίος θα πληρώνει το χαράτσι;»

Χασάν Γαζή Πασάς – Τούρκος ναύαρχος