ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

«ΤΙ ΕΙΧΕΣ Γιάννη, τι είχα πάντα»! Η αλλιώς: “ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν”! Με μια αηδία κλείσαμε την τηλεόραση προχθές όταν ολοκληρώθηκε η μετάδοση από το παιχνίδι της Αναγέννησης με τον ΠΑΟΚ “Βου” στη Θεσσαλονίκη!

Μια αηδία που με μαθηματική ακρίβεια μπορεί να σε οδηγήσει σε… “αγευσία” (για να χρησιμοποιήσουμε κι έναν όρο της πανδημίας!) όπως συνέβη με χιλιάδες κόσμου που έχουν αποσύρει εντελώς το ενδιαφέρον τους απ’ αυτό το προϊόν που ονομάζεται Ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί απλούστατα δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο αυτές τις κακόγουστες παραστάσεις!

Όσο κι αν λατρεύεις το υπέροχο αυτό άθλημα, δεν γίνεται να το χαρείς στην Ελληνική πραγματικότητα. Είναι αδύνατον! Πάνω που “φτιάχνεσαι” να πας στο γηπεδάκι, θα έλθει η στιγμή που θα στο κόψουν “μαχαίρι” όλοι αυτοί που κουμαντάρουν κατά καιρούς το χώρο!

Δεν έχει καμία μα καμία σημασία ποιος κάθε φορά είναι ο ισχυρός. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Όσα έγιναν απο τον απίθανο διαιτητή Κακουλίδη στο ματς της Αναγέννησης είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα του τι συμβαίνει. Εχουν γίνει και θα γίνουν άλλα πολύ χειρότερα!

Προχθές το καινούργιο αυτό παιδί της διαιτησίας (δεν μένει ποτέ το… εργοστάσιο από παραγωγή όπου κι αν φυσάει ο άνεμος κατά καιρούς!), με τις επιδόσεις του μας έβαλε στο κλίμα! Όχι πως δεν το ξέραμε, απλώς, δεν το είχαμε ακόμη ζήσει σ’ αυτό το βαθμό στις πρώτες αγωνιστικές της τρέχουσας σεζόν.

Τι μας διαμήνυσε ο Κακουλίδης και τα παιδιά της… αδικήμένης φτωχομάνας που μαζεύτηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού; Οτι το σπρώξιμο φέτος γίνεται προς άλλη κατεύθυνση! Και μας το είπαν με απροκάλυπτο τρόπο, ευθέως και μπροστά στις κάμερες παρακαλώ!!!

Αφήστε το πέναλτι! Η στιγμή που πάει να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι για να τη δείξει στον Κούτσια που τράβηξε τη φανέλα του Γκουγκούδη και μετά αφού τον φωνάζει ο πάγκος του ΠΑΟΚ θυμάται ότι του είχε ξαναδείξει άλλη πριν απο λίγα λεπτά είναι μια… “μαγική στιγμή”!!!

Σε λίγα δευτερόλεπτα μέσω της κίνησης του ρέφερι, ξεπροβάλλει μεγαλοπρεπώς όλος ο κόσμος του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Για ν’ ακριβολογούμε της Ελληνικής κοινωνίας, γιατί το δύστυχο το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι της υπόλοιπης…. ομορφιάς που μας περιβάλλει!

Καταλάβαμε, λοιπόν, με έντονο τρόπο τι παίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της super league 2. Κι αν η εξέλιξη είναι αμφίρροπη σ’ ο,τι αφορά τις πρώτες θέσεις και η δική μας ομάδα εξακολουθήσει να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και δεν την “τελειώσουν” τώρα στην αρχή, θα δούμε κι άλλα ακόμη πιο προχωρημένα απ’ αυτά που έκανε ο λεβέντης ο Κακουλίδης!

Η μόνη περίπτωση να τους αφήσει από κάτω η Αναγέννηση είναι ή ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στο παρασκήνιο ή να τους πάρει παραμάζωμα αγωνιστικά και να ξεφύγει. Και τα δύο αυτά ενδεχόμενα είναι δύσκολο να συμβούν, οπότε να είμαστε προετοιμασμένοι για μια χρονιά με πολλές… ομορφιές!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Έχοντας, λοιπόν, ως δεδομένο τα παραπάνω τι πρέπει να κάνει μια ομάδα σαν την Αναγέννηση που μπήκε στο πρωτάθλημα με σκοπό να διεκδικήσει μια πρωταγωνιστική πορεία;  Πως θα ξεπεράσει τέτοιου είδους καταστάσεις και θα παραμείνει αφοσιωμένη στο στόχο της, πως θα καταφέρει να υπερπηδά εμπόδια τύπου “Κακουλίδη”;

Εδώ δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά. H τα βροντάς και σηκώνεσαι και πας σπιτάκι σου και τους χαρίζεις αυτό το περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει ή παραμένεις μάχιμος και προσπαθείς να πολεμήσεις ! Στη δεύτερη περίπτωση το κάνεις με όλα τα “όπλα” που θα βρεις μπροστά σου.

Κοιτάζεις πρώτα απ’ όλα να προστατεύσεις το δημιούργημά σου και ενισχύεσαι σε όλα τα επίπεδα Καταρχήν, πρέπει να παραμείνεις δυνατός και αγωνιστικά (ακόμη πιο δυνατός από τους ευνοημένους) γιατί έτσι θα σε φέρνουν βόλτα πολύ πιο δύσκολα.  Η Αναγέννηση για την ώρα ακολουθεί τον δεύτερο δρόμο με τη διοίκηση του Παπαδημητρίου να είναι (όπως μας είπε και ο ίδιος χθες) αποφασισμένη να μην πετάξει “λευκή πετσέτα” και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της απέναντι σε όλους και σε όλα αν χρειαστεί…

Ο νόμος του ισχυρού

Θεμελιώδες συμπέρασμα: Ο,τι κάνει ο ισχυρός νότος στον βορρά, κάνει ο βορράς (μαζί με το νότο) στους υπόλοιπους της επαρχιας! Επίσης ο,τι συνέβαινε όταν το κουμάντο το έκαναν οι “πρώην”, συμβαίνει και τώρα που το κουμαντο το κάνουν οι… “νυν”. Οι “πρώην” έσπρωχναν τα δικά τους παραρτήματα, οι “νυν σπρώχνουν τα δικά τους! Απλά είναι πράγματα.

Τα γέλια!
Γι’ αυτό (όπως το γράφουμε εδώ και χρόνια ολόκληρα) μας πιάνουν τα γέλια όταν στις μεταξύ τους κόντρες για το ποιος θα επικρατήσει φωνάζουν για αδικίες! Γελάμε μέχρι να τρέξουν δάκρυα από τα μάτια!

Ο νόμος του ισχυρού!
Πως να συγκινηθούμε απ’ αυτά που έλεγε ο Πάμπλο Γκαρσία για τις αδικίες που υπέστη η ομάδα του όταν το κουμάντο το έκανε ο Ολυμπιακός; Οπως ακριβώς συγκινήθηκε ο μίστερ Πάμπλο με τα όργια που έκανε ο Κακουλίδης εις βάρος της Αναγέννησης έτσι θα συγκινηθούμε κι εμείς!!! Ο νόμος του ισχυρού σε πλήρη εφαρμογή…

————————————-

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκων»

Θυμόσοφη ρήση