Μια χορταστική Κυριακή...

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Αναμφίβολα ζήσαμε μια χορταστική Κυριακή. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με νέο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο, εκλογές και αποτελέσματα, τελικός Ευρωλίγκα με συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δυστυχώς με πολύ πικρό φινάλε!

Ξεκινώντας με την Αντιγόνη, τα έχουμε γράψει όλα! Μ’ αυτά τα απίθανα που κάνει (και θα συνεχίσει να κάνει), έχουν… σωθεί τα λόγια! Κατέστησε ρουτίνα τη διάκριση! Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, έχει προσθέσει στη συλλογή της, πέραν όλων των άλλων, το τέταρτο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο!!!

Θα πρέπει να φτιάξει η Κυρα Γιώτα έναν ξεχωριστό χώρο στο μαγαζί για να τα… εκθέτει! Το κορίτσι είναι από άλλο πλανήτη και είναι μακράν η σπουδαιότερη αθλήτρια όλων των εποχών στην περιοχή μας! Αναρωτιέται κανείς, αν δεν είχε εγκαταλείψει για οκτώ ολόκληρα χρόνια τους στίβους, τι θα είχε πετύχει σήμερα!

Ωστόσο η δική της προσπάθεια, η ατσάλινη θέληση που επέδειξε και η αποφασιστικότητά της, την οδήγησαν τώρα στην τελική ευθεία της καριέρας της να γράψει ιστορία και να πάρει αυτά που δικαιούνταν! Κι έχουμε ακόμη μπροστά μας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πάμε τώρα στις εκλογές! Εδώ το διαφαινόμενο ντέρμπι μετατράπηκε σε… Μπαρτσελόνα – Φήκη Τρικάλων! Τα “πως και τα γιατί” σας τα αναλύουν ήδη οι ειδικοί γραπτώς και προφορικώς. Από την πλευρά των ηττημένων έχω την αίσθηση πως θα καταλήξουν πάλι στη διαπίστωση πως ο άτιμος ο γυαλός ήταν στραβός!

Η στήλη προσεγγίζοντας ποδοσφαιρικώς, θα ρωτήσει μόνο το εξής: Με τέτοιο “πατατράκ” και με σκορ “καλώς τα παιδιά καλώς τα 20-0” ποιος προπονητής και σταφ σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου θα παρέμειναν στη θέση τους;

Φύλλο πορείας με τη λήξη του αγώνα θα έπαιρναν! Οχι μόνο αυτοί, αλλά και οι… πετσέτες του μπάνιου! Αλλα, είπαμε, εδώ έχουμε να κάνουμε με τον… γυαλό που δεν λέει να ισιώσει!

Βεβαίως και με το γεγονός ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τα υψηλά νοήματα και δεν στήριξε την ομάδα που έκανε… μεταγραφάρες τύπου Μαρσέλο! Με παικταράδες Κουβέλη, Ραγκούση, Σταθάκη, Αντώναρο κλπ κλπ…

Όσο για τους νικητές;  Αν με χαμηλότερα ποσοστά έκαναν ό,τι έκαναν στο προηγούμενο διάστημα, τώρα έχουν κάθε λόγο να κάνουν ό,τι γουστάρει η ψυχούλα τους! Και όταν θα πας να τους διαμαρτυρηθείς, θα σε παραπέμπουν στο αποτέλεσμα! Μόνο το θρίαμβο του Κωστάκη του Αχιλλέα στις Σέρρες να σου δείξουν δεν μπορείς να πεις κουβέντα!

Τέλος για τον τελικό της Ευρωλίγκα, το φαρμάκι ήταν χειρότερο από το Κώνειο που ήπιε ο Σωκράτης! Εδώ μιλάμε για σενάριο από σαδιστή σκηνοθέτη! Για 39 λεπτά έκανε “μπαμ” ότι το Κύπελλο θα πάει στον Ολυμπιακό και μέσα σε δευτερόλεπτα το έκανε… “δώρο” στη Ρεάλ!

Εδώ όμως, ανεξάρτητα από τη στεναχώρια των Ελλήνων (όχι όλων βέβαια), διαφάνηκε και η αξία ενός αθλητικού δρωμένου που παίζεται στα ίσια! Για μας κυρίως που συνηθίσαμε σε μαγικές πορείες τύπου… Πανσερραϊκού!!!

————————

«Η πολιτική είναι μια πάλη συμφερόντων μεταμφιεσμένη σε αγώνα αρχών»

Αμβρόσιος Μπηρς – Αμερικανός συγγραφέας