ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Άποψη για το αγωνιστικό της Αναγέννησης θα έχουμε πολύ αργότερα. Όταν θα πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος. Ποτε θα γίνει αυτό, θα σας γελάσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι συμπεράσματα (και πάλι όχι απολύτως ασφαλή) για το ποια θα είναι η ταυτότητα της ομάδας στο γήπεδο τη νέα σεζόν, θα έχουμε τότε.

Όποιος επιχειρεί από τώρα προβλέψεις, κινδυνεύει να πέσει έξω, όπως συνήθως συμβαίνει στην… “επιστημονική” προσέγγιση που κάνουμε στις ομάδες στην Ελληνική πραγματικότητα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για τέτοιες διαπιστώσεις. Υπομονή.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή είναι πως δεν εντάσσεται στη σφαίρα του αυτονόητου στην Καρδίτσα να έχουμε τη δυνατότητα ν’ ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά της Αναγέννησης σε επίπεδο super league 2 και μάλιστα με προσδοκίες πρωταγωνιστικές!

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πολυτέλεια. Μεγάλη πολυτέλεια, μέσα σε καιρούς που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, να μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις για το πως θα είναι αγωνιστικά η ομάδα στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

Πολυτέλεια που προέκυψε από την μεγάλη οικονομική συνεισφορά τα τελευταία τρία χρόνια από τη διοίκηση του Παπαδημητρίου! Εχει πέσει χρήμα και μάλιστα μπόλικο από συμπολίτες ώστε να μπορούμε εμείς απ’ έξω να κάνουμε… βαρυσήμαντες αναλύσεις περί των αγωνιστικών!

Για να το πούμε με τη γλώσσα της πιάτσας: Εχει πέσει παραδάκι με το τσουβάλι τα τελευταία χρόνια ώστε η Αναγέννηση απο εκεί που έκανε τουρ στις κοινότητες του Νομού στην Α’ ΕΠΣΚ, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να παίζεται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην super league, κάνοντας μεταγραφές τύπου Ριέρα…

Έχοντας ήδη καταγράψει μια εντυπωσιακή σεζόν, φθάνοντας, πέραν των άλλων και στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος και προσφέροντας μπόλικες συγκινήσεις στον κόσμο της που είχε ξεχάσει τι θα πει μπαλίτσα!

Το ότι θα δούμε, λοιπόν, ξανά μπαλίτσα σε αυτή την κατηγορία είναι πολυτέλεια για μια Καρδίτσα που όπως το γράψαμε προσφάτως (για άλλη μία φορά) αντιστέκεται στο πτωτικό ρεύμα, μόνο μέσω αθλητισμού!

Και όπου αθλητισμός, για να το… εξιδεικεύσουμε (που λέει κι ο πρωθυπουργός μας όταν ανακοινώνει… μέτρα), σημαίνει πρόσωπα! Πρόσωπα συγκεκριμένα που μπήκαν μπροστά και βάζουν το χεράκι στην τσέπη και αφιερώνουν ταυτόχρονα χρόνο ανεκτίμητης αξίας…

Σε εποχές – επαναλαμβάνω – που είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το τσεκούρι στον ώμο να πάμε στο δάσος για… καυσόξυλα ενόψει του χειμώνα που έρχεται!

Το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε, είναι θετική ενέργεια. Από… μυαλό και τζάμπα μαγκιά έχουμε περίσσευμα. Εχουμε χορτάσει τόσο πολύ και έτσι εξηγείται η… λαμπρή πορεία που διαγράψαμε σε όλα τα επίπεδα…

Η φωτογραφία έχει ιστορική και συμβολική αξία. Είναι από το παιχνίδι Θεσσαλικός Ματαράγκας – Αναγέννηση που τελείωσε 1-1 για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής.

———————

«Η απελπισία είναι το τίμημα που πληρώνει κανείς για να φθάσει στην αυτογνωσία»

Ιρβίν Γιάλομ – Αμερικανός ψυχοθεραπευτής