Τα δύο... Τσάμπιονς Λιγκ και το ένα Κόνφερενς της Καρδίτσας!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πέντε παιδιά της Καρδίτσας συμμετέχουν στην αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινά αύριο το πρωί στη Ρώμη! Θα είναι εκεί μεταξύ κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης ως εκλεκτά μέλη του Ελληνικού αθλητισμού.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Δημήτρης Τσιάμης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Πένυ Τσινοπούλου, Σωτήρης Γκαραγκάνης.

Όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ κατά την αναχώρηση της αποστολής, το γεγονός ότι βρίσκονται στο κορυφαίο αυτό ραντεβού του στίβου, από μόνο του είναι κάτι το σπουδαίο! Μόνο και μόνο που τα ονόματά τους θα γραφούν στα κατάστιχα μιας ακόμη διεθνούς διοργάνωσης!

Ανεξαρτήτως των επιδόσεών τους, στα αγωνίσματα που θα συμμετέχουν, είναι ήδη στην ελίτ του πανευρωπαϊκού αθλητισμού. Και για να φθάσουν εκεί έχουν κάνει αγώνα τεράστιο με θυσίες, μηδαμηνή στήριξη, υπερπροσπάθεια και χίλιες δυο στερήσεις που για κάποιους από εμάς θα ήταν αδιανόητες…

Μεταξύ αυτών των παιδιών, έχουμε και μία αθλήτρια που έγραψε ιστορία πριν δύο χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στo Mόναχο. Και τι ιστορία! Από αυτές που μπορούν να τις διηγούνται οι μεγάλοι στους μικρότερους όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Από εκείνες τις ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια αλλά είναι αληθινές και δίνουν συμβολισμούς ζωής, ελπίδα και θωρακίζουν την αυτοπεποίθησή σου! Ο λόγος για την κυρία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Τη συμπολίτισσα που είναι στη Ρώμη ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και μάλιστα δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες! Αυτή που τα “μεγάλα μυαλά” με τις μεγάλες τσέπες της ΕΟΑ την είχαν κόψει λόγω… ηλικίας από τις Ολυμπιακές υποτροφίες!!!

Κι επειδή κάναμε και μια σχετική κουβέντα προσφάτως για την αξία που έχουν τα ευρωπαϊκά τρόπαια της ΟΥΕΦΑ στο ποδόσφαιρο, μ’ αφορμή την κατάκτηση του Κονφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό, να θυμίσουμε ότι η Αντιγόνη έχει στη συλλογή της – πέραν όλων των άλλων – δύο… τσάμπιονς λιγκ του στίβου!!!

Ένα …. Κόνφερενς έχει και ο Δημήτρης Τσάμης που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο Πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο το 2018! Από τους 53 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στην Ελληνική αποστολή, μόνον οι έξι έχουν μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Τεντόγλου (δύο χρυσά), Στεφανίδη (2 χρυσά και 2 αργυρά), Αντιγόνη (2 χρυσά), Τζένκο (1 χρυσό), Παπαδημητρίου (1 χάλκινο) και Τσάμης (1 χάλκινο). Δηλαδή από τους έξι οι δύο είναι δικοί μας!!!

Πως να μη νιώθεις περήφανος αν είσαι Καρδιτσιώτης; Μιλάω για εκείνους που χαίρονται με την πρόοδο του διπλανού του συμπολίτη του φίλου κι όχι γι’ αυτούς που φθονούν τις επιτυχίες των άλλων! Υπάρχουν και τέτοιοι δυστυχώς, που εύχονται να “ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα”! Το “μενού” έχει απ’ όλα τα είδη!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς είμαστε από τους… πολλούς, από εκείνους δηλαδή που νιώθουν περήφανοι όταν διακρίνονται οι άνθρωποι της πόλης μας σε οποιοδήποτε τομέα γιατί τους θεωρούμε δικούς μας!

Ό,τι και να κάνουν, λοιπόν τα πέντε παιδιά της Καρδίτσας στη Ρώμη, εμείς είμαστε ήδη χαρούμενοι για την διαδρομή τους!

————————–

«Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια»

Λέων Τολστόι – Ρώσος συγγραφέας