ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στην τσίτα βρίσκονται άπαντες στον ΑΣΚ καθώς το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Πάτρας είναι απ’ αυτά που χαρακτηρίζονται με τη γνωστή φράση – κλισέ των αθλητικογράφων “χωρίς αύριο”!

Πρόκειται, πράγματι, για τον πιο σπουδαίο σε σημασία αγώνα της ομάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια! Μέχρι φυσικά να έλθει ο επόμενος! Με νίκη παραμένει “ζωντανή” στο “κυνήγι” της παραμονής στους κορυφαίους του Ελληνικού μπάσκετ. Με ήττα τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα!

Δεν υπάρχει νοήμων φίλαθλος που αγαπάει το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό στην Ελλάδα που να θέλει τον υποβιβασμό του ΑΣΚ! Η εικόνα και μόνο που βγαίνει από το γεμάτο με κόσμο “Γιάννης Μπουρούσης” στα παιχνίδια του και περνάει σε όλη τη χώρα μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων, είναι τέτοια που τη χαίρεται ο κάθε θιασιώτης του αθλητισμού.

Δίνει, δηλαδή, ένα επιπλέον μπόνους στην ίδια την κατηγορία. Αλλο να βλέπεις ένα γήπεδο να σφύζει από ζωή, κι άλλο να βλέπεις αγώνες που στις εξέδρες είναι… τρεις κι ο κούκος!

Δεν είναι όμως μόνο η μαζικότητα το στοιχείο που καθιστά τον ΑΣΚ συμπαθή σύλλογο ακόμη και στους εκτός Καρδίτσας φιλάθλους, αλλά και η όλη του δραστηριότητα. Είναι μια ομάδα που εκπέμπει υγεία! Μια όαση μέσα σ’ ένα τοξικό αθλητικό περιβάλλον.

Από τον τρόπο που διοικείται (από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα), μέχρι την αγωνιστική του δραστηριότητα. Δεν μιλάμε για κάτι συγκυριακό, αλλά για ένα εγχείρημα που έχει ήδη κερδίσει τη “μάχη” με το χρόνο! Σπάνια μπορείς να το συναντήσεις αυτό σε συλλόγους της περιφέρειας, αλλά και σε μικρομεσαίους του κέντρου, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλα τα αθλήματα.

Η άνοδος στην κορυφαία κατηγορία (η πρώτη και μοναδική όλων των εποχών στον διασυλλογικό αθλητισμό της Καρδίτσας σ’ ο,τι αφορά τα δημοφιλή σπορ) ήταν από μόνη της ένα έπος που όμως έχει εξήγηση.

Αποτέλεσμα ενός υπερβατικού αγώνα που αντί να δημιουργεί αίσθημα κόπωσης και κορεσμού, έδινε ακόμη μεγαλύτερα ερεθίσματα κι ανανέωνε συνεχώς το ενδιαφέρον!

Στα πρώτα βήματα σε επίπεδο basket league, είναι λογικό να απουσιάζει η εμπειρία. Απέναντι σε ομάδες που είναι “μπασμένες” στο κλίμα, στις καταστάσεις, αλλά και σε διάφορα “κόλπα”, o AΣΚ μπήκε ως φρέσκος και απροστάτευτος! Ωστόσο μαθαίνει, διορθώνει τις ατέλειές του, προσαρμόζεται, το παλεύει και παραμένει “ζωντανός”!

Τα πράγματα έχουν βέβαια δυσκολέψει πολύ και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα πάνε να τον βάλουν στη “μέση”. Ωστόσο ακόμη είναι αυτός που ορίζει την τύχη του! Και μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται εντός και εκτός γηπέδου θα είναι δίπλα κι άλλοι πολλοί.

Όσοι εν πάση περιπτώσει πιστεύουν πως αυτός ο τόπος δεν πρέπει να αποδεχθεί την απομόνωση ως νομοτέλεια, όσοι διατηρούν ακόμη ζωντανή τη “φλόγα” σε συνθήκες πολύ δύσκολες…

Γεμάτο θα είναι την Κυριακή το κλειστό. Σε μια συλλογική προσπάθεια για κάτι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό αλλά εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Oι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ του ΑΣΚ ολοκληρώθηκαν πιθανότατα με την απόκτηση του Σον Εβανς (βλέπε ρεπορτάζ). Μια σειρά δηλαδή από ενέργειες που έρχονται να βελτιώσουν την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας στο πιο κρίσιμο διάστημα.

Με το “καλημέρα”
Θα πει κάποιος μα δεν έπρεπε όλα αυτά να γίνουν το καλοκαίρι; Εγιναν το καλοκαίρι πολλά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την τρομερή κακοδαιμονία που έπληξε το σύλλογο με τους τραυματισμούς με το “καλημέρα” της προετοιμασίας.

Μαθαίνουμε…
Ορθοπεδική κλινική θύμιζε με τόσα κατάγματα των παικτών! Να μην ξεχνάμε επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη παρουσία της ομάδας σ’ αυτό το κορυφαίο επίπεδο, οπότε όλοι μαθαίνουν. Φυσικά κι εμείς απ’ έξω. Το σπουδαίο θα είναι η εμπειρία ν’ αποκτηθεί ταυτόχρονα με την υλοποίηση του στόχου της παραμονής στην κατηγορία!

—————————

«Μετά το “αγαπώ” το “βοηθώ” είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο»

Bertha von Suttner – Αυστριακή διανοούμενη