ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Μας αφήνει “γειά” και ο Αύγουστος και επισήμως μπαίνουμε στο Φθινόπωρο! Θ’ αρχίσουν να… πέφτουν τα φύλλα από τα κλαριά, θα γράφουν οι συνάδελφοι για το “πρώτο κουδούνι” στα σχολεία, θ’ αρχίσουν πιθανότατα και τα ψιλόβροχα (ας ευχηθούμε στο… μεγαλοδύναμο να είναι μόνο ψιλόβροχα!) κι ακόμη περιμένουμε μία υπογραφή για να ξεκινήσουν τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο…

Με έτοιμη και διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με εργολάβο που έχει ήδη αναλάβει το έργο, αλλά που για να βάλει μπρος τα μηχανήματα, θα πρέπει να εγκριθεί από την επίτροπο!

Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε τι έγγραφα χρειάζονται και ποιες διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν στα γραφεία για ν’ ανάψει το “πράσινο φως”. Αυτά τα ξέρουν οι αρμόδιοι που αμείβονται άλλωστε από το δημόσιο για να κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε. Να μην το παίζουμε εμείς απ’ εξω “ξερόλες”!

Εκείνο, όμως, που γνωρίζουμε ως κοινοί θνητοί (και αγρίως φορολογούμενοι) από την εμπειρία, είναι ότι για να ξεκινησει και να ολοκληρωθεί ένα αθλητικό έργο στο Νομό πρέπει να βγεί πρώτα η… ψυχούλα μας!!!

Εκείνο που γνωρίζουμε, επίσης, είναι πως όλα σ’ αυτή την περιοχή πάνε πολύ αργά! Τόσο αργά που σε κάποιες περιπτώσεις αν τρέχαμε μόνοι μας, θα βγαίναμε… τελευταίοι! Δείτε την περίπτωση με την ανατολική εξέδρα του Σταδίου που είναι κλειστή από το 2005! Δείτε, επίσης, την πρόσφατη περίπτωση με το γήπεδο της Αναγέννησης που φράκαρε με έτοιμη χρηματοδότηση από το 2017!

Μένω μόνο στα αθλητικά να μην πάω αλλού που η κατάσταση επίσης είναι ανάλογη! Δείτε την περίπτωση του δεύτερου μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου που χρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας για να κατασκευαστεί μετά το πρώτο που εγκαινιάστηκε το 1980!!!

Λίγο ως πολύ σε όλη την Ελλάδα, αυτή η κατάσταση επικρατεί με την γραφειοκρατία. Ομως δεν είναι καθόλου τυχαίου που στην περιοχή μας διαχρονικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να… ξεχωρίσουμε! Δεν είναι τυχαία η τελευταία θέση που κατέχουμε στη Θεσσαλία και η προτελευταία σε όλη την επικράτεια σ’ όλους τους δείκτες!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή! Όλα έχουν την εξήγησή τους, όλα σ’ ο,τι αφορούν τα… εγκόσμια ερμηνεύονται! Εκτός αν εμείς έχουμε περάσει σε άλλη συμπαντική διάσταση!

Εκτός αν εισήλθαμε σε άλλους γαλαξίες και κόσμους! Εφυγε δυστυχώς από τη ζωή και ο μεγάλος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος να μας εξηγήσει τι διάολο συμβαίνει!

Από το 2017 που κάποιοι θεσμικοί για τους δικούς τους λόγους φρέναραν το έργο του γηπέδου διατηρώντας καθεστώς “Τζουράσικ Παρκ” στην Αγ. Νικολάου, οι γείτονες Τρικαλινοί ολοκλήρωσαν ήδη σύγχρονο προπονητικό κέντρο για την ομάδα τους που βρίσκεται μάλιστα σε χαμηλότερη κατηγορία!

Αντιθέτως εμείς δεν γνωρίζουμε σήμερα 31 Αυγούστου, αν η Αναγέννηση που ετοιμάζεται για νέα πρωταγωνιστική πορεία στη super league 2 θα παίξει στην Καρδίτσα τα εντός έδρας ή θα ξενιτευτεί!!!

————————-

«Ξέρω πολλούς που δεν μπορούσαν όταν έπρεπε, επειδή δεν το έκαναν όταν μπορούσαν»

Φρασνουά Ραμπελαϊ – Γάλλος Συγγραφέας