ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το σχολιάκι που γράψαμε για τον εξαίρετο προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς  (δες εδώ) και τη δουλειά που κάνει στον Παναθηναϊκό (επειδή συγκυριακά τον άφησαν να δουλέψει), έλαβε χώρα ένα γεγονός που μας γύρισε στην… πραγματική διάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για ν’ ακριβολογούμε του ελληνικού αθλητισμού και γενικότερα της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο, – όπως έχουμε γράψει άπειρες φορές – δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο καθρέφτης για όλα τα υπόλοιπα.

Την ώρα που ο συμπολίτης προπονητής Σάκης Τσιώλης έβαλε τις φόρμες για να ξεκινήσει την προπόνηση της Καλαμάτας, ειδοποιήθηκε από διοικητικούς ότι με εντολή προέδρου (Πρασάς με τ’ όνομα!) λύνεται… κοινή συναινέσει η συνεργασία του με την ομάδα!

Περισσότερο μου άρεσε αυτό το “κοινή συναινέσει”! Δηλαδή σ’ εχουν χρησιμοποιήσει, πήραν από εσένα ο,τι ήθελαν (ή νόμιζαν) και δίνοντας σου το… απολυτήριο σου λένε κιόλας ότι φεύγεις “κοινή συναινέσει”!!!

Στραβοξύπνησε ο… επενδυτής και αποφάσισε ότι θέλει άλλον προπονητή! Πριν καλά καλά αρχίσει το πρωτάθλημα, κι ενώ την προετοιμασία και το σχεδιασμό της ομάδας τα έκανε άλλος! Μιλάμε για… μύθια!!!

Κρατήστε το και θα με θυμηθείτε εν ευθέτω χρόνω: αυτοί στην Καλαμάτα, πάλι θα έχουν κακό τέλος! Τα έχουν ξαναζήσει όλα αυτά και από τους προεδράρες, τους… “βασιλιάδες των διαμαντιών”, κατέληξαν να παίζουν στην Α’ ΕΠΣ Μεσσηνίας και να δίνουν ντέρμπι με τον… Παπαφλέσσα! Οχι αυτόν που αντιμετώπισε τον Ιμπραήμ στο Μανιάκι, αλλά την ομάδα!!!

Μιλάμε φυσικά για το γελοιοδέστερο αθλητικό περιβάλλον σε όλο το ντουνιά! Δεν γίνονται αυτά που γίνονται εδώ πουθενά αλλού! Έπαρση, καραγκιοζιλίκι, τρωκτικά, ανοργανωσιά, μπάχαλο! Μ’ αυτές τις λέξεις (και σε άλλες με το ίδιο περίπου εννοιολογικό περιεχόμενο) περιγράφεται η αθλητική μας πραγματικότητα που επαναλαμβάνω δεν είναι ξεκομμένη απο τα υπόλοιπα.

Την ίδια στιγμή που γινόταν αυτά τα… ωραία με τον Τσιώλη (δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έζησε και θα ζήσει κάτι τέτοιο), πρέπει να αλλάξουμε το πρόγραμμα που προέκυψε απο την κλήρωση της SL2, διότι μία εκ των ομάδων που συμπεριλήφθηκαν σ’ αυτή αποσύρθηκε!!!

Ο λόγος για την Ξάνθη του… μεγιστάνα Μπιλ Πάπας!!! Στη θέση της μπορεί να μπει η Ηλιούπολη. Kι ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις δικαστικές εκκρεμότητες της Γ’ Εθνικής και ποια θα είναι η περιβόητη “Ομαδα Α’” που θα μπει στο πρωτάθλημα!

Ένα πρωτάθλημα που ενώ μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είναι άγνωστο ακόμη πότε και με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει!!!

Μέσα σ΄αυτή την παράνοια, ο Ελληναράς έχει απαιτήσεις να κατακτούν οι εθνικές του ευρωπαϊκούς τίτλους!!! Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ασκεί υψηλή κριτική! Να γελάς και να κλαις…

H ΦΩΤΟ είναι από τη… χλιδάτη παρουσίαση του Τσιώλη τον περασμένο Μάιο από την διοίκηση της Καλαμάτας. Είχαν και δίσκο με… κουλουράκια!!!

————————

«Αναγελούμε δεκαοκτώ και μας γελούνε χίλιοι»

Ελληνική παροιμία