@ Ένα από το πιο περιζήτητα τμήματα σε όλη τη χώρα, το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας φεύγει από την Καρδίτσα και μεταφέρεται στα Τρίκαλα.

Χωρίς να έχουν προβλεφθεί στη γειτονική πόλη κτιριακές υποδομές, θα στριμωχτεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υπάρχουσες εργαστηριακές και κτιριακές υποδομές στην πόλη μας, θα απαξιωθούν και θα εγκαταλειφτούν στην τύχη τους…

@ Πρόκειται για ένα τμήμα με τεράστια ζήτηση και 900 περίπου ενεργούς φοιτητές. Τα νούμερα εξάλλου αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία σχολή η οποία βρίσκεται ψηλά στη λίστα των φοιτητών.

@ Το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας μετονομάζεται σε Επιστήμης Τροφίμων και εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

@Το τμήμα Δασοπονίας συγχωνεύεται με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου γίνεται ένα, με την ονομασία, Δασολογία, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας.

Με αυτά και μ’ αυτά, η Καρδίτσα είναι η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης και ο μοναδικός νομός χωρίς έδρα σχολής.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι στο μέλλον μπορούν κάλλιστα να μας πάρουν κι άλλα τμήματα.

@ Η διαβούλευση τελειώνει στις οκτώ του μήνα και υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί η κατάσταση.

Αρκεί να ασκηθούν πιέσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό. Σε αυτές τις λίγες ημέρες κρίνεται το ακαδημαϊκό μέλλον της Καρδίτσας.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δεν χωρούν εδώ μικροπολιτικά παιχνίδια. Πρόκειται για το καλό αυτού του τόπου…

Κ.Φ.