Φόρο τιμής στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου αποδίδουν αύριο Κυριακή οι τοπικοί φορείς του Νομού Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας έχει ως εξής:

-Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής μέχρι και της δύσης του ηλίου της ιδίας ημέρας.

-Φωταγώγηση όλων των δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

-Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

-Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:45 π.μ.

-Ομιλία από την κα Παναγιώτα Χατζηδημητριάδου, Πρόεδρο των Ποντίων Ν. Καρδίτσας.

-Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού από τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βουλευτές Νομού, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικής Καρδίτσας, Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, Προσφυγικά Σωματεία Ελλάδος, Λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που θα ήθελαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.

-Το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού θα ρυθμιστεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

1. ο κ. Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

2. η κ. Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.